Lunapark Çocukların eğlencesi

Lunapark Çocukların eğlencesi

Eski Fuar alanında bulunan lunaparkın kapatılması ile çocuklar için büyük bir eksiklik doğmuştu

Konya’da büyük ölçüde alternatifi olmayan luna parkın, geçtiğimiz yıl Karaaslan Hadimi Parkı’na inşa edilmesi, çocuklar için büyük sevinç oluşturdu. Özellikle hava sıcaklıklarının artması ile birlikte çocuklar, ailelerine ısrar ederek luna parka gitmek istiyor. Birçok oyun aleti çeşiti olan park içinde lunapark, akşamları adeta tıklım tıklım doluyor. Sadece çocuklar değil, yetişkin insanlarda çocukları ile birlikte korkutucu oyuncaklar binmek için birbirleriyle yarışıyor.
Kamikaze, kondol, çarpışan araba, dönme dolap, balerin gibi oyun aletlerinin bulunduğu alanda, çocuklar ve yetişkinler cesaret örneği sergiliyor. Babasına ısrar ederek luna parka geldiğini ifade eden 10 yaşındaki Zehra Yetişkin, televizyonlarda gördüğü lunaparkları Konya’da da görmekten büyük sevinç yaşadığını söyledi.
Yetişkin, “Babam ve annemle buraya oyun oynamaya geldik. Ben hergün gelmek istiyorum fakat babam getirmiyor. Sadece hafta sonları gelebiliyoruz. Ençok çarpışan araba ve dönme dolapa binmeyi seviyorum” dedi.
Çocukları ile beraber luna parka geldiğini ifade eden Baba Kazım Yetişkin ise, çocukları üzmemek için mecburen onlara eşlik ettiğini söyledi. Kazım Yetişkin, “Çocuklar çok ısrar ediyorlar bende onları kıramıyorum. Onlarla birlikte bende buraya gelerek oyuncaklara biniyorum. Bende bir çocuk gibi çarpışan arabaya biniyorum. Hoşuma gitmiyorda değil. Maalesef vaktimiz olmadığı için fazla gelemiyoruz. Sadece hafta sonları bir gün gelebiliyoruz” diye konuştu.
Öte yandan Yetişkin ailesi gibi birçok aile çocuklarını eğlendirmek için lunaparkın yolunu tutmuş durumda. Karpuzcu ailesi de lunaparka kalabalık gelen aileler arasında. Aile babası Ethem Karpuzcu, 2 hafta da bir hafta sonu akşamları lunaparka geldiklerini söyledi. Karpuzcu, özellikle Ramazan ayında iftardan sonra akşamları hem sohbet edip, çay içerek hem de çocukları eğlendirerek geçirdiklerini sözlerine ekledi.
 İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.