Lübnanlı Ses ve Sinema Sanatçısı Jahida Wehbe Konser İçin Konya’ya Geldi

Lübnanlı Ses ve Sinema Sanatçısı Jahida Wehbe Konser İçin Konya’ya Geldi

Hazreti Mevlana’nın 814’üncü doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 18. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivalinde konser vermek üzere Konya’ya gelen Lübnanlı ses sinema sanatçısı Jahida Wehbe Mevlana Müzesini ziyaret etti.

Hazreti Mevlana’nın 814’üncü doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Konya Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, TRT, Karatay, Meram ve Selçuklu Belediye Başkanlıklarının katkılarıyla organize ettiği 18. Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, kendi alanında ünlü birçok uluslararası sanatçı ve toplulukları sanat severlerle buluşturuyor.

 

Festival kapsamında konser vermek üzere Konya’ya gelen Lübnanlı ses ve sinema sanatçısı Jahida Wehbe ve beraberindeki topluluk üyeleri Mevlana Müzesini ziyaret etti. Birleşmiş Milletler (ESCWA) tarafından Orta Doğu'nun en önemli şarkıcılarından biri olarak kabul edilen Wehbe, doğu müzik mirası içinde aşk, toprak, insanlık, doğruluk ve güzellik değerleri hakkında şarkılarla dünyayı dolaşarak kendine özgü tarzıyla Arap Doğu müziğine nitelikli bir ses olarak benzersiz bir iz bırakıyor. Lübnan Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsü'nden oyunculuk ve yönetmenlik alanında yüksek diploması da bulunan sanatçı, Lübnan ve Arap dünyasında birçok oyun ve filmde rol alarak, uluslararası festivallerde de ödüller aldı.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.