Lübnanlı genç başlattığı projeyle "çöpü paraya dönüştürüyor"

Lübnanlı genç başlattığı projeyle "çöpü paraya dönüştürüyor"

Lübnan'da başlatılan "çöpünü paraya dönüştür" projesiyle hem halka çevre bilinci kazandırılıyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.

Lübnan'da zaman zaman yaşanan çöp krizleri ve 2019'dan bu yana devam eden ekonomik kriz, gençleri yeni arayışlara iterken yeni fikirlerin doğmasının da yolunu açtı.

Başkent Beyrut'ta 2015 yılında patlak veren çöp krizi sırasında halk gösterilerine katılan Pierre Baaklini (31), bu gençlerden biri. Krize tepki göstermekle yetinmeyip çözüm için harekete geçen Baaklini, 2019'da bir geri dönüşüm şirketi kurdu.

Ancak Baaklini, yaklaşık bir hafta önce başlattığı "çöpünü paraya dönüştür" projesiyle geri dönüşüm şirketine farklı bir boyut kazandırdı. Bu proje kapsamında halkın çöplerini getirip karşılığında nakit para alacakları "Drive Throw" (araçla getir at) isimli bir merkez kurdu.

Baaklini'ye göre, Beyrut'un kuzeyindeki Dekvane bölgesinde bir akaryakıt istasyonu bünyesinde hizmet veren bu merkez, halka "çöplerden maddi olarak istifade etme ve çevreyi koruma" bilincini aşılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.