Leyleklerin uzun yolculuğu başladı

Leyleklerin uzun yolculuğu başladı

Baharın habercisi olarak bilinen ve havaların soğumaya başlaması ile birlikte soğuk havalara yakalanmamak için daha sıcak yerlere göç eden leylekler, gruplarlar halinde uzun yolculuklarına başladı.

Sıcak ve nemli yaz mevsiminin ardından havaların soğumaya başlaması ile birlikte, sıcak topraklara gitmeye çalışan leylekler şimdilerde Konya semalarından geçerek haftalar sürecek uzun bir yolculuğa çıktı. İlkbaharın ilk günlerinde sıcak iklimleri kendilerine mesken tutan leylekler, bu kez sonbaharın gelişini haber verircesine Konya semalarında kanatlanarak gökyüzünde adeta görsel bir şölen yaşattı.
Özellikle sulak arazilerin bulunduğu arazilerde ve yiyecek sıkıntısı yaşanmayacak bölgelerde bulunan leylekler, ilkbaharın habercisi olarak nisan ve mayıs aylarında Konya'ya gelmişti. Yaklaşık 5 ay Konya'da kalan leylekler de diğer göçmen kuşları gibi, güneye yolculuk ederek, yaşayabilecekleri iklim koşullarına sahip biryerler aramaya başladı.
Bu uzun yolculukta kendilerini ne beklediği bilinmeyen leyleklerin göç etmeye nasıl karar verdikleri, nasıl bir araya geldikleri, yönlerini nasıl buldukları ve nereye gittikleri ise merak konusu oluyor.
HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.