Kuzey Ren Vestfalya'da (Krv) Okullar Açıldı, Trafiğe Dikkat

Kuzey Ren Vestfalya'da (Krv) Okullar Açıldı, Trafiğe Dikkat
Almanya’nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) 2013/ 2014 eğitim dönemi başladı.

Almanya’nın en kalabalık eyaleti olan Kuzey Ren Vestfalya’da (KRV) 2013/ 2014 eğitim dönemi başladı. Bu yıl 2 milyon 600 bin öğrencinin ders başı yapacak olması, şehir içindeki trafiği hareketlendirdiği gibi, ailelerde de tatlı bir telaşa sebebiyet verdi. Çarşamba günü başlayan okullarla birlikte izinlerinden dönen aileler okul ve iş yollarında uzun trafik kuyrukların oluşmasına neden oldu.

Eyalette bulunan 3 bin anaokulunda 151 bin birinci sınıf öğrencisi de okullu olmanın heyecanını yaşadı. Trafik polis yetkilileri de okulların açılmasıyla velileri uyarıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle tek başına toplu taşıma araçlarına binen öğrencilerin dikkatli olmalarını, ailelerin de kendi taşıtlarıyla okul yollarında trafik kurallarına uymaları istendi.

ÖĞRENCİ SAYISI HER GEÇEN YIL AZALIYOR

Eğitim Bakanı Sylvia Löhrmann, yedek özel okullarda ve devlet okullarında öğrenci sayısının önceki yıllara oranla, bu yılda gerilediğini, ve bu azalmanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini söyledi. Bakan Löhrmann, “Bu yıl eyaletimizde 5 bin 400 yeni öğretmen göreve başlayacak. Toplamda 153 bin 761 öğretmen görev yapacak.” dedi.

Öte yandan yeni eğitim dönemiyle birlikte velilere de maddi yük biniyor. Eyalet Veliler Birliği, birinci sınıfa başlayan bir öğrenci için yaklaşık 300 Euro harcanması gerektiğini bunun ise eğitim hakkı özgürlüğüne aykırı olduğunu dile getirdi. Birlik, ilk yıllarda öğrenciler için eğitimin tamamen ücretsiz olmasını istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.