Kuyumcular Odası Başkanı: Altın 547 lirayı aşacak

Kuyumcular Odası Başkanı: Altın 547 lirayı aşacak

Altın fiyatları dalgalı seyrini sürdürürken piyasalarda yaşanan dengesizlik fiyatlara yansıdı. Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek altın fiyatlarının 2021'de yükseleceğini iddia etti.

Altın fiyatları düşüşünü sürdürüyor. Haftalardır dalgalı seyirini koruyan altın fiyatları 25 Ocak haftasını düşüşle sürdürüyor. Gram altın 437 liraya kadar geriledi. Altındaki gerileme ons fiyatlarında hissedilmedi. Altın fiyatlarında gerileme yaşanırken Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek altın fiyatlarının 2021 yılında nasıl bir konumda olacağını açıkladı.

ALTIN 547 LİRAYI GEÇECEK

Altının ons fiyatı 1850 dolar seviyesinde ilerliyor. Çeyrek altın ise piyasalarda 723 liraya alıcı buluyor.  Altın fiyatlarındaki bu dalgalanmalar yatırımcıları tedirgin ederken uzmanlar altında çıkış olacağını ısrarla söylüyor. Eskişehir Kuyumcular Odası Başkanı Ercan Arıyürek,  “2021 yılında altın piyasası nasıl olacak” sorusuna yanıt vererek bir değerlendirme yapan Arıyürek, “Öncelikle 2021 yılına gelmeden önce 2020 yılını değerlendirmek lazım. 2020 yılının şubat ayındaki bu Elazığ, Malatya depremleri, ardından Covid-19’un ülkemize ve dünyaya verdiği zararlar çok büyük oldu. Bu olaylardan dolayı bütün sektörler gibi bizim kuyumculuk sektörü de zarar etti. Bunun yanında Covid-19’dan ötürü altın fiyatlarında bir yükseliş oldu. 2019 yılında 291 lira olan has altın fiyatı 2020 yılını 456 lira fiyatıyla kapattı. Şimdi 2021 yılı beklentilerine geldiğimizde yeni seçilen Amerika Başkanın Hazine Bakanı olarak eski FED başkanını göreve getirmek istemesi ve onun da yaptığı sunumda dile getirdiği üzere kur politikası olarak doları kullanmayacak olması, altının yönünü yukarıya doğru çıkaracak gibi bir izlenim oluştu. 2020 yılında has fiyatı 547 liraya kadar yükseldi. Şu anda 445 - 450 lira aralarında oynuyor ve benim gördüğüm kadarıyla altın her zaman yaptığı zirvesini yeniledi. Ben bu sene içesinde altının TL bazında 547 lirayı geçerek daha yüksek bir fiyata çıkacağını tahmin ediyorum” İddiasında bulundu. 

GÜMÜŞ FİYATLARI DÜŞÜŞTE

Öte yandan altındaki düşüş gümüş fiyatlarını da etkiledi gümüşün gram fiyatı 6 lira 1 kuruşa geriledi. Gümüşün ons fiyatı ise  25,337 dolara düştü. Gümüşte yaşanan düşüş altına göre sınırlı kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum