Kuş avlanmasına geçici yasak önerisi

Kuş avlanmasına geçici yasak önerisi
İÜC Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Alpak, "Kuş avlanmasının kene ısırığına bağlı ölümleri azaltmak adına birkaç yıl yasaklanmasının sonuç vereceğini düşünüyoruz." dedi.

Uzmanlar, yaz aylarında artış gösteren kene kaynaklı hastalıkların önüne geçebilmek için kuş avlanmasının belirli bir süreyle yasaklanması, yerel yönetimlerin sürece daha etkin katılması ve toplumsal farkındalığın artırılması gerektiğine dikkati çekiyor.

Yaz aylarında doğayla temasın artmasıyla özellikle kırsal alanlarda, otlak, mera ve ormanlık bölgelerde rastlanma ihtimali artan keneler insan sağlığını tehdit edebiliyor. Bu nedenle etkin korunma yöntemleri ve erken müdahale hayati önem taşıyor.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Alpak, fakültenin hayvan hastanesine gelen sahipli hayvanların muayenesinden çıkan sonuca göre vakalarda bir artış görülmediğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.