Küresel iflaslar artıyor  ünlü cam markası iflas etti

Küresel iflaslar artıyor ünlü cam markası iflas etti

Son yıllarda tüm dünyada yaşanan ekonomik kiriz bir çok firmayı iflasa sürüklüyor. Dünya çapında ihracat ve üretim yapan pek çok firma ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiriyor

Geçtiğimiz yıllarda dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi ile başlayan iflaslar bitmek bilmezken her geçen gün çoğalıyor.

Ukrayna-Rusya savaşıyla adeta zirve yapan şirketlerin iflası küresel ölçekte tedirginliğe sebep oldu. Şimdi ise İsrail-Filistin savaşı piyasaları karıştırdı.

Yeniakit.com da yer alan habere göre Ritzenhoff, Almanya’nın tanınmış cam markası, ekonomik krize dayanamadı. Şirket, kendi kendini yönetme hakkıyla iflas başvurusunda bulundu ve Arnsberg mahkemesi bunu onayladı. Ritzenhoff’un cam ürünleri Türk sofralarında da yer alıyordu.

Almanya’nın dünyaca tanınan cam üreticisi Ritzenhoff iflas etti. Şirketin ürünlerini gurbetçilerin kullandığı hatta Türkiye'ye hediye olarak götürdüğü belirtildi.

Türk mutfağının vazgeçilmez ürünüydü! Ünlü marka iflas etti, binlerce kişi işsiz kalacak

Şirket, iflasın nedenlerini şöyle açıkladı: Enerji ve hammadde fiyatlarındaki artış, pandeminin iş yapma koşulları ve tedarik zincirleri üzerindeki olumsuz etkisi.


Türk mutfağının vazgeçilmez ürünüydü! Ünlü marka iflas etti, binlerce kişi işsiz kalacak

Federal Gazete’nin haberine göre, şirket 2019’da 67,4 milyon Euro ciro ve 0,26 milyon Euro kâr elde etmişti. Ancak 2020’de geliri 45,6 milyon Euro’ya geriledi ve 9,5 milyon Euro zarar etti. 2021’de ise 49,7 milyon Euro’luk satışa rağmen 6,5 milyon Euro zarar açıkladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.