Kulu'da, 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda başarı sağlayan güreşçiler ödüllendirildi

Kulu'da, 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda başarı sağlayan güreşçiler ödüllendirildi

Brezilya'da düzenlenen 24. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'nda madalya kazanan Kulu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü güreşçileri ödüllendirildi

İlçe merkezinde bir restoranda yapılan kutlama törenine Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Kerim Vural, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ünver, burada, 1987'den itibaren lisanslı futbolcu olduğunu, amatör futbol oynadığını söyledi.

Futbolla 25 senedir uğraştıklarını ancak bir başarı sağlayamadıklarını belirten Ünver, "Bakalım güreşte bir şeyler yapabilecek miyiz?' diye yola çıktık. Kulübümüzü de bu yüzden kurduk. Bakın nereye geldik, tüm sporcularımızı kutluyorum. Bize bu gururu yaşattıkları için hepsine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vural ise 11 branşta 8 altın, 19 gümüş, 17 bronz madalya kazandıklarını, turnuvayı ülke olarak 3. sırada tamamladıklarını belirtti.

Bu başarının Türkiye adına büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurgulayan Vural, şunları kaydetti: "11 branştaki sporcularımız çok ciddi, disiplinli hazırlık süreci geçirdi. Zor müsabakalar, maçlar ve sonucunda alınan madalyalar ve ülkemizde oluşturulan büyük gurur. Dünyanın diğer ucunda 73 ülkenin vatandaşlarının olduğu bir yerde sekiz sefer İstiklal Marşı'nın okutulması benim nazarımda çok büyük bir şey."

Program, şampiyonada grekoromen stil 67 kiloda altın madalya kazanan Mehmet Ali Yiğit, 130 kiloda gümüş madalya elde eden Mehmet Ali Uysal, 97 kiloda bronz madalya alan Lütfullah Mustafa Kılıç'a hediye ve ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.