Kültürel mirasın başkenti: Konya

Kültürel mirasın başkenti: Konya

Her yerde Konya kültürünü anlatıp tanıttığını söyleyen eski Tarım ve Köyişleri Bakanı Konyalı Sami Güçlü, “Bu coğrafyada atalarımızın bizlere miras bırakıldığı kültürün en sağlam yaşandığı kent Konya'dır” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor.  58 ve 59. Hükümetlerde Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yapan Konyalı Sami Güçlü, Konya kültürünü gittiği her yerde anlattığını, bundan sonraki süreçte de bu sorumluluk ile hareket edeceğini dile getirdi.

14-5.jpg

KONYALI OLMAKTAN MUTLUYUM

Konya'dan ilk çıkışının üniversite okumak için olduğunu ifade eden Konyalı bakan Sami Güçlü, “İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni kazanmıştım. İlk çıkışım 1968 yılında yılında oldu” dedi. Konya'ya sık geldiğini, Konya'nın klasik yemeklerini çok sevdiğini kaydeden Güçlü, “Konya, bir düşüncenin ve değerin yaşatıldığı kent. Konyalı olmaktan mutluyum” şeklinde konuştu. 

BİZE MİRAS KALAN KÜLTÜRÜN EN NET YAŞATILDIĞI YER KONYA'DIR

Güçlü, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Konya kültürü, Türklerin Anadoluya gelişiyle başlıyor ve bugüne kadar da devam ediyor. Bu coğrafyada atalarımızın bizlere miras bıraktığı kültürün en sağlam yaşandığı kent Konya'dır. Bizim asıl amacımız kültürümüzün yaşatılması kadar, geleneklerimizin, göreneklerimizin ve adetlerimizin başka insanlara da tanıtılmasıdır. Kültürümüz, en canlı şekilde hakimiyetini sürdürmelidir. Bunun mücadelesini görev süremizde de verdik, bugün de veriyoruz.”

14-1.jpg

SAMİ GÜÇLÜ KİMDİR?

Sami Güçlü, 1950 yılında Konya'da doğdu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'ni bitirdi. Aynı fakülteden doktora derecesi aldı. İngiltere Leicester Üniversitesi'nde Misafir Öğretim Üyeliği, Başbakanlık Başmüşavirliği, İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi ve Sakarya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeliği, Üniversite Senato Üyeliği, Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucu Üyeliği, XXII., XXIII. Dönem Konya Milletvekiliği ile Tarım ve Köyişleri Bakanı. Evli ve dört çocuk babasıdır. 3 Kasım 2002'de yapılan genel seçimlerde milletvekili oldu. 58. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmetinde Tarım ve Köyişleri Bakanı olarak atandı. 2011 yılına kadar milletvekilliği yaptı. 2011 seçimlerinde kendi isteğiyle aday olmadı.

14-6.jpg

EMRE ÖZGÜL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum