‘Kültürde yükselmek   için hep çalışıyoruz’

‘Kültürde yükselmek için hep çalışıyoruz’

Türkiye Yazarlar Birliği’nin (TYB) her koşulda görevini yaptığını belirten TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Ülkemizin kültür ve sanat konularında yükselmesini istiyoruz. Bu sebeple her zaman çalışıyoruz” dedi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nin 15. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Tek liste gidilen genel kurulda, mevcut Başkan Ahmet Köseoğlu yeniden başkan seçildi. Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu ve çok sayıda yazar katıldı.

whatsapp-image-2024-01-14-at-14-28-34-1.jpeg

SAĞLAM TEMELLERDE GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ

TYB’nin mütevazı çabayla kurulduğunu vurgulayan TYB Genel Başkanı Musa Kazım Arıcan, faaliyetlerinin her zaman devam edeceklerini açıkladı. Arıcan, “Türkiye Yazarlar Birliği ülkemize kültür alanında katkı sağlamak için mütevazı bir çabayla kurulmuş ve kamu yararını düşünmüştür. Bizler alkışlanmak veya başka bir için bu yola girmedik. Biz böyle bir kuruluş değiliz. Çabasını, gayretini bilen çok sağlam temellerde görevimizi yapıyoruz. Her şeyden önce ülkemizin kültür ve sanat konularında yükselmesini istiyoruz. Bizim için ihlas, samimiyet ve inanç çok önemli. Türkiye Yazarlar Birliği içerisinde ihlas çok önemli. Yaptığımız faaliyetlerde mutlaka istişare ederiz. Bizi daha çok güçlendiriyor. TYB’nin çok önemli bir yol haritası var. Bizim yol haritamızın en önemli ismi Mehmet Akif Ersoy olmuştur. Kuruluşundan itibaren önüne rehber alarak ilerliyor. Tüm faaliyetlerimiz buradan geçiyor. Her zaman hür ve özgür fikirleriyle TYB faaliyetlerini sürdürecek. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

GENİŞ YELPAZEDE PROGRAMLAR YAPTIK

Açılış konuşmasını yapan TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, salgın döneminde faaliyetlerine ara vermediklerini söyledi. Köseoğlu, “Yazarlar birliği 1994 yılında mütevazi imkanlarla Konya'da bir kış günü böyle soğuk bir günde kurulmuştu. Sonrasında 2002 yılına kadar böyle bir yılda birkaç program benzeri şeyler yaparak tanıtımları yapmıştık. Faaliyetlerimize salgın döneminde ara vermeden devam ettik. Fire verirsek ‘devam edemeyiz, dağılırız’ diye düşündük. Bu yüzden dijital ortamdan devam ettik. Geniş yelpazede programlar yaptık. Aralık ayında sadece iki kitap çıkardık. Kitap çıkarmak hiç kolay değil. Büyük emek veriliyor. Yazarlar birliği Konya Şubesi yayıncılıkta fena değil. Şehrimizin kültür, sanat ve folklor hayatına katkılarda bulunan değerli büyüklerimiz bulunuyor. Onlara teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, TYB’nin Türkiye’de sanat ve kültür alanlarında çok önemli katkılarda bulunduğunu kaydetti.

TYB’nin başarılı olduğunu dile getiren AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, kültürel faaliyetlerin yürütülmesinde Konya’nın önemli olduğuna değindi. Baykan, “Konya kültürel faaliyetlerin yürütülmesi anlamında, Türkiye Yazarlar Birliği’nin emek verdiğini görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel kurul sonunda, Şeref Kurulu Üyeleri seçilen yazarlara belge takdim edildi.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.