Kudüs kıyamete kadar İslamındır

Kudüs kıyamete kadar İslamındır

Bugün yeryüzündeki her bir Müslümanın en büyük imtihanının Kudüs olduğunu dile getiren AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, “ Kudüs İslam’ındır ve kıyamete kadar da öyle kalacaktır. Müslümanlar ferasetli olmalıdır” dedi 

İşgalci İsrail’in Filistinli Müslüman halka zulmü, sadece belli dönemlerde basına yansısa da her geçen gün şiddetini artırıyor. Dünya gibi İslam ülkelerinin yöneticileri de bu gidişata sessiz kalıyor.  Tek bir İslam ülkesinden dahi problemlerin çözümü için adım atılmamış olması da yürekleri dağlamaya devam ediyor. Bu süreçte Türkiye'nin de İsrail’in insanlık dışı saldırılarını kınamaktan öteye geçemediği biliniyor.

BİZ KUDÜS'TEN VAZGEÇMEYECEĞİZ 

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, İşgalci İsrail'in baskıcı rejimini ve yaptıkları zulümleri kabul etmediklerini söyledi.  Kudüs'ün bir gün özgürlüğe, Müslümanların da mutlaka birliğe kavuşacağını söyleyen Kılıç, İslam ülkesi yöneticilerini, halkını daha ferasetli olmaya davet etti. Mescid-i Aksa’nın işgal altında olmasının sadece Filistinlilerin bir meselesi olmadığını aslında bütün ümmetin meselesi olduğunu aktaran Kılıç, “Biz, Kudüs'ten vazgeçemeyiz. Bugün her bir Müslümanın aslında en çetin imtihanı Kudüs'tür. Zulüm altında olan diğer İslam ülkeleridir. Kudüs, bugünün Müslüman’ının yeryüzünde olup bitenler karşısında nerede durduğunun, kimlerle olduğunun ve neye hizmet ettiğinin en önemli göstergesidir.  Bu coğrafyaya çizilen yapay sınırlar tarih atlaslarında sömürgeciliğin sonu olarak yer alacaktır. 

4-2-1.jpg

KUDÜS KIYAMETE KADAR İSLAMIN KALACAK

“Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri olması için her türlü desteği o topraklara vermektir” diyen Kılıç, daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mekke’nin Fethini, İstanbul’un Fethini, Diyarbakır’ın Fethini bu ülkede gündeme taşıyan Anadolu Gençlik Derneğimizin elbette Kudüs’ten vazgeçmesi de mümkün değildir. Mescid-i Aksa ve çevresi için, Kudüs ve civarı için, yani Filistin toprakları için, İsra süresinde, çevresinin mübarek kılındığı söylenmiştir. Maide Suresi’nde topraklarının kutsallığı vurgulanmıştır. Enbiya ve Araf surelerinde bereketlendirilmiş belde olarak nitelendirilmiştir. Kudüs İslam’ındır ve kıyamete kadar da öyle kalacaktır.”

4-1.jpg

SİYONİZM SADECE KÖLE DÜZENİNİ GETİRİR 

Bir ırkın üstünlüğünü ve seçilmişliğini iddia eden Siyonizm’in insanlığa getireceği tek şeyin köle düzeni olacağını ifade eden AGD Konya Şube Başkanı Ceylani Kılıç, son olarak şunları söyledi:  “Irkçılığın, mezhepçiliğin, kardeş kavgasının bu coğrafyaya zerrece bir faydası yoktur. Yine Müslümanlar şunun farkına varmalı ki bu coğrafyada ırkçılık, mezhepçilik ve kardeş kavgasını körükleyen İsrail’dir. Üzücü olan taraf kardeşlerimizin bunu görememesidir. Kudüs coğrafyamızın ayrılmaz bir parçasıdır. Çünkü Kudüs demek Mekke demektir, Medine demektir. Kudüs demek Şam, Bağdat, Kahire demektir. Kudüs demek Meşhed, Kum, Tahran demektir. Kudüs demek Diyarbakır, Ankara, İstanbul demektir. Biz biliyoruz ve inanıyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak, Bağdat’a, Şam’a, Tahran’a, Beyrut’a, Kahire’ye ve Mekke’ye sahip çıkmaktır. Biz biliyoruz ki Kudüs’e sahip çıkmak Müslüman ya da değil tüm mazlumlarının dertleriyle dertlenmektir.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum