Küçükbaş ve büyükbaş cep yakacak!

Küçükbaş ve büyükbaş cep yakacak!

Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nazif Karabulut birim olarak canlı dana kilogramın 65 TL den hesaplanacağını dile getirdi

 “Konya Kırmızı Et Üreticileri Birliği olarak, kurbanlıkları yetiştiren üreticilerin maliyetlerini göz önünde alarak dana canlı kilogramının fiyatı 65 TL, damızlık vasfını yetirmiş kurbanlık düvenin fiyatı 60 TL, bunun yanı sıra damızlık özelliğini kaybetmiş ineklerin fiyatı 55 TL olarak açıklamış bulunmaktayız. Fiyatların artmasında bu yıl yemlere gelen zamların etkisi var” dedi.

KÜÇÜKBAŞ 2 BİN 600-3 BİN500 BÜYÜKBAŞ 31 BİN 50 BİN TL ARASI

Tarım ve hayvan üreticileri muhabiri Alican Çolak fiyatlardan şu şekilde bahsetti:  “Büyükbaş hayvanda 60 - 65 TL taban fiyatı olarak belirlendi. Bu vatandaşlarla yaptığımız röportajlarda vatandaşların tepkisine yol açtı. Ancak üretim maliyetleri karşısında fiyatlar kurban üreticileri tarafından normal karşılanıyor. Geçen yıl büyükbaş 28- 35 TL arasındayken küçükbaş 28 - 33 TL arasındaydı. Bu yıl küçükbaş 2 bin 600- 3 bin 500 TL arasında büyükbaş ise 31 bin ile 50 bin TL arasında. Yaptığımız saha araştırmalarında bu fiyatlar üreticiyi tatmin etmiyor. Çünkü özellikle yem fiyatlarında yüzde 100’ ün üzerine bir artış var. İlerleyen zamanlarda kurban fiyatlarının artması bekleniyor” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ FİYATLARDAN MEMNUN DEĞİL

Vatandaşlar, ekonomi bu durumdayken fiyatların çok pahalı olduğunu ama ibadetlerini yerine getirmek istediklerinden dolayı bir şekilde kesmeye çalışacaklarını dile getirdiler.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.