Küçük bedenlerin büyük yükü

Küçük bedenlerin büyük yükü

Muhacir Pazarı'nda, el arabalarıyla dolaşan küçük çocuklar, vatandaşların aldığı sebze ve meyveleri taşıyarak para kazanıyor

Günlük 20-30 lira kazanan çocuklar, okul giderlerini karşılayarak aile bütçesine katkı sağladıklarını söylüyor. El arabalarıyla pazar yerinde müşteri arayan çocuklar yazın sıcaktan ötürü, kışın da soğuk nedeniyle zor anlar yaşarken, pazarın sakin zamanlarında biraraya gelerek oyunlar oynuyorlar.

 

'OKUL HARÇLIKLARIMIZI ÇIKARTIYORUZ'

Kazandıkları para ile ev ihtiyaçlarına destek olduklarını belirten çocuklardan 12 yaşındaki Onur Uslu, “Sabah saatlerinde pazara gelerek vatandaşların aldıkları eşyaları el arabaları ile evlerine götürüyoruz. Günlük kazancımız 20-30 TL arasında değişiyor. Kazandığımız para ile hem ev ihtiyacımıza destek oluyoruz hem de okul harçlıklarımızı çıkarıyoruz” dedi.

 

'KENDİ İSTEĞİMLE YAPIYORUM'

Hedefinin doktor olmak olduğunu söyleyen Uslu, “Babam devlet memuru. Kendi isteğimle yapıyorum bu işi. İnsanlar bize çok iyi davranıyor. Bazen sadece biz para kazanalım diye eşyalarını taşıtıyorlar. Yakın mesafeleri 2-3 liraya, biraz uzak mesafeleri ise 5 liraya götürüyoruz. Biz her pazar kurulduğunda arkadaşlarımızla kararlaştırıp burada taşımacılık yaparak, harçlığımızı çıkartıyoruz. Ayrıca, evimizin sebze ve meyvesini de alarak aile bütçesine katkı sağlıyoruz” şeklinde konuştu.

YUNUS ALTINBEYAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.