KSO Başkanı Memiş Kütükçü, büyüme rakamlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Memiş Kütükçü, büyüme rakamlarını değerlendirdi

Konya Sanayi Odası (KSO) ve Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, büyümenin lokomotifinin sanayi üretimi olduğunu vurguladı.

Kütükcü, yaptığı yazılı açıklamada, ekonomideki tüm zor koşullara rağmen özel sektörün dinamizmi ve üreten sanayi alt yapısıyla Türkiye'nin yılın ilk çeyreğinde de büyümeyi başardığını vurguladı.

Bu yılın ilk çeyreğindeki yüzde 7'lik büyümenin, beklentilerinin bir miktar üzerinde geldiğini ifade eden Kütükcü, şunları kaydetti:

"Bu son derece memnuniyet verici. Ayrıca yine ilk çeyrekte, sanayinin yüzde 11,7, imalat sanayinin ise yüzde 12,2 büyüdüğünü görüyoruz. Bu dönemde büyümeye, yatırımların katkısı yüzde 2,9, ihracatın katkısı ise yüzde 1,1 oldu. Tüm bu oranlar, sanayi üretiminin ülkemizin büyümesinde lokomotif olduğunu gösteriyor. Türkiye, pandemi süreci ile küresel tedarik zincirlerine eklemlenmiş durumda. Yatırımlar ve sanayi üretimi tarafında moral verici olan bu sürecin devam etmesi için, makro ekonomik verilerin üretim hayatını daha fazla desteklemesine ihtiyacımız var. Özellikle yüksek faiz, kurdaki dalgalanmalar, yüksek enflasyon ve maliyet artışları sanayi üretimini zorlamaya devam ediyor. Bu kalemlerde gerçekleşecek her iyileşme, sanayi üretimine güç verecektir. Ayrıca pandemi sürecinde ülkemizin aşılamada gösterdiği performansın devam etmesi de üretim hayatımıza, ekonomik performansımıza olumlu yansıyacaktır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.