Krizi aşamayan Volkswagen’den kötü haber

Krizi aşamayan Volkswagen’den kötü haber

Alman otomotiv devi Volkswagen koronavirüs nedeniyle mali kriz yaşıyor. Yaklaşık 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

Ekonomik hayatı derinden sarsan koronavirüs nedeniyle dev şirketler zor günler geçiriyor.

Alman otomotiv devi Volkswagen de koronavirüs nedeniyle mali kriz yaşıyor. Şirket bünyesinde bulunan kamyon üreticisi MAN’dan kötü haber geldi. Şirket, iş gücünün dörtte birini azaltmaya ve yaklaşık 10 bin kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor.

MAN, üç fabrikasını da tamamen kapatacağını açıkladı. Şirket açıklamasına göre başta Almanya ve Avusturya’da olmak üzere dünya çapında 9 bin 500 çalışanın işine son verilecek.

Açıklamada, üretiminin yeniden yapılandırılması kapsamında bazı fabrikaların başka bölgelere taşınacağı ifade edildi. Bu kapsamda Avusturya'nın Steyr kentindeki fabrikaların yanı sıra Almanya'daki Plauen ve Wittlich'teki fabrikaların tartışmaya açık olduğu belirtildi.

Yeniden yapılanmanın şirketin faaliyet bilançosuna 1,8 milyar euro olumlu katkı yapması bekleniyor.

Alman dünya devi Volkswagen, Türkiye’de kurmayı planladığı ve 6,3 milyar TL'ye mal olacağı hesaplanan yatırımdan vazgeçmişti. Alman otomotiv devinin fabrika kurmaktan vazgeçmesinin nedeni olarak pandemi gösterilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.