Krizde yetişmiş mühendise önem verin

Krizde yetişmiş mühendise önem verin

Makina Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı İsmail Özkarakaya, ekonomik krizle mücadelede gelişmiş sanayi ve yetişmiş mühendislerin büyük payı olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan İsmail Özkarakaya, Türkiye’nin sanayisi gelişmiş ve sağlam temeller üzerine oturmuş güçlü bir ülke olduğuna işaret ederek, ülkenin gücünü gayretli ve çalışkan sanayicisinden ve yetişmiş mühendis kadrolarından aldığı mesajını verdi.

Konya sanayisinin gelişmiş ve her türlü üretimi gerçekleştirebilecek seviyeye geldiğini belirten Özkarakaya, şöyle devam etti: “Daha da gelişebilmesi ve kendini yenileyebilmesi için mühendislerimiz ile sıkı diyaloglara ihtiyaçları vardır. Üniversite-sanayi-oda işbirliği çerçevesinde yapılabilecek çok büyük işler vardır. Teknoloji ve gelişme denince bilgi kaynağı olarak ilk akla gelen şey mühendistir. Gerek kamu gerekse özel sektörlerde gelişmenin sağlanabilmesi amacıyla mühendislerimize gerekli önem verilmeli ve bilgilerinden maksimum seviyede faydalanılmaya çalışılmalı, bu yapılırken de maddi ve manevi olarak desteklenmelidirler. MMO Konya Şubesi olarak firmaların mühendis ihtiyaçlarının karşılanması noktasında kurulan “İnsan Kaynakları Komisyonumuz” üzerine düşen görevi yapmaktadır. Şubemize müracaat eden firmaların ihtiyaçları doğrultusunda uzman mühendisler kendilerine yönlendirilmekte, mühendisin iş, firmanın mühendis ihtiyacı karşılanmaktadır.”
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.