Konyaspor kritik eşiği aştı ama daha bitmedi

Konyaspor kritik eşiği aştı ama daha bitmedi

Çaykur Rizespor’u son saniyede atılan penaltı golü ile geçen İttifak Holding kümede kalma adına çok kritik bir eşiği aştı. Yeşil-beyazlı ekip puanını 30 yaparak ateş hattından kurtuldu. Ancak henüz kümede kaldığını matematiksel olarak kesinleştiremedi

İttifak Holding Konyaspor kümede kalma adına büyük önem taşıyan ve adeta sezonun maçı görüntüsünde olan Çaykur Rizespor maçını uzatma dakikalarındaki penaltı golüyle geçti. Yeşil-beyazlı ekip puanını 30 yaparak ateş hattından kurtuldu. Ancak henüz kümede kaldığını matematiksel olarak kesinleştiremedi.

RAKİPLERİ PUAN KAYBETTİ

Sezonun 30. haftasına 27 puanla 17. sırada giren Konyaspor Rizespor galibiyeti ile puanını 30 yaptı ve ateş hattından çıktı. Yeşil-beyazlı ekip bu önemli maçı kazanarak kümede kalma adına büyük bir avantaj yakaladı. Konyaspor’un bir başka avantajı ise rakiplerinin puan kaybetmesi oldu. Ankaragücü Alanyaspor’a 4-1 yenilirken Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği berabere kaldı. Ankaragücü 25 puanla 18. sırada kalmaya devam etti. Çaykur Rizespor ise 29 puanla ateş hattına geriledi. Yeni Malatyaspor ile Gençlerbirliği karşılaşmasının ardından Malatya ekibi 29 yaptı ve haftayı Konyaspor’un bir basamak altında tamamladı.

DENİZLİ VE GENÇLERBİRLİĞİ TEDİRGİN

Süper Lig puan sıralamasında 32’şer puanlı 12 ve 13. sırayı paylaşan Gençlerbirliği ve Denizlispor ise küme düşme korkusunu yaşamaya devam eden takımlar arasına girdi. Alt taraftaki takımlarla puan farkının azalması bu iki ekibin kalan 4 haftaya tedirgin girmesine neden oldu. Denizlispor Gaziantep’e yenilirken Gençlerbirliği ise Malatya ile berabere kaldı.

KARTAL’DA GAZİANTEP HAZIRLIĞI BAŞLADI

Haftayı 1-0’lık Çaykur Rizespor galibiyeti ile kapatan ve büyük bir moral bulan İttifak Holding Konyaspor, 9 Temmuz Perşembe günü deplasmanda oynayacağı Gaziantep FK maçı hazırlıklarına ara vermeden başladı.

Kayacık Tesisleri’nde Teknik Direktör Bülent Korkmaz ve yardımcı antrenörler yönetiminde yapılan antrenmanda Çaykur Rizespor maçında ilk 11’de forma giyen oyuncular yenileme çalışması yaparken, Guilherme Sitya takımdan ayrı çalıştı. Koşu ve ısınma hareketleri ile başlayan antrenman dar alanda top kapma çalışması ile devam ederken, çift kale maç ile sona erdi.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.