Kredi kartıyla altın ve döviz alanlara kötü haber!

Kredi kartıyla altın ve döviz alanlara kötü haber!

Kredi kartıyla altın ve döviz alanlar hakkında inceleme başlatıldı. Sonuç olarak kartların kapatılacağı söyleniyor.

Bankalardan bu ay müşterilerine kredi kartı harcamaları konusunda dikkat çeken bir uyarıda bulunuldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in göreve getirilmesinden ardından enflasyonla mücadele kapsamında bireysel harcamaların ve kredi kartı kullanımının azaltılması noktasında çalışmalar gerçekleştirildi. Nakit avans konusunda sınırlamaya giden Bakanlık bu konuda son düzenlemesini kredi kartları kullanım alanı özelinde gerçekleştirdi.

BANKALAR UYARDI: KARTINIZ KAPATILABİLİR

Düzenleme kapsamında kredi kartıyla döviz, altın, kripto varlık alımları yasaklanırken bu yasağa uymayan vatandaşların kredi kartı kullanımının engelleneceği ifade edildi.

Bazı bankalar bu ay müşterilerine gönderdikleri kart ekstrelerinde, “Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir” uyarısında bulundu.


Bu düzenlemelerin dışında kredi kartı kullanımına ilişkin yeni değişikliklerin yapılması bekleniyor. Bankacılık kaynakları, bu kapsamda kredi kartı faiz oranlarında düzenleme, taksit sınırlaması ya da kişinin kredi kartıyla harcayabileceği tutarlara sınırlama getirilebileceğini ifade ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.