Kredi kartı limitleri düşüyor! İşte maaşa göre verilecek limitler

Kredi kartı limitleri düşüyor! İşte maaşa göre verilecek limitler

Türkiye'de kredi kartı limitlerinin düşürülmesi için yeni düzenleme hayata geçirilecek. Söz konusu kararla verilecek limitler belli oldu.

Ekonomik krizden dolayı ülke genelinde kredi kartıyla harcama rekor seviyeye ulaştı. Milyonlarca vatandaşın kerdi kartı borcu var. Harcamaları artıran kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenleme hayata geçirilecek. Bu doğrultuda limitlerin kısıtlanması bekleniyor.

KREDİ KARTI LİMİTLERİNE KISITLAMA SİNYALİ

Fatih Karahan'ın TCMB Başkanlığı'na atanmasıyla birlikte ise yeni bir ekonomik vizyon ve politika dönemi başladı. Karahan, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu toplantısında kredili ürünler ve kredi kartlarına yönelik kısıtlamaların artacağına dair sinyaller verdi.

limit.webp

LİMİTLER DÜŞÜRÜLECEK

Bu doğrultuda, bankaların kredi kartı limitlerinde düzenlemeler yapıldı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kart sahiplerinin aylık gelirinin 4 katı kadar limit belirlemelerini önerdi. Şimdiye kadar bankalar maaşın 10 katına kadar kredi kartı limiti veriyordu. Yani asgari ücretli bir vatandaş 170 bin lira kredi kartı limiti alabiliyordu. En düşük memur maaşı dikkate alınınca kredi kartı limiti 330 bin lira oluyordu. Yeni düzenlemeyle asgari ücretli 68 bin lira, memur ise 132 bin lira limitli kredi kartı alabilecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
43 Yorum