Köylere ulaşım daha rahat sağlanacak

Köylere ulaşım daha rahat sağlanacak
Konya İl Genel Meclisi Yol Ağı Belirleme Komisyonu, Çumra, Halkapınar, Karapınar, Ahırlı, Akşehir, Tuzlukçu ve Karatay ilçelerinde yaptıkları incelemelerde bulundu
Konya İl Genel Meclisi Yol Ağı Belirleme Komisyonu, Çumra, Halkapınar, Karapınar, Ahırlı, Akşehir, Tuzlukçu ve Karatay ilçelerinde yaptıkları incelemelerde; İl Genel Meclisi tarafından alınan kararlar ile yol ağı çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüler. Çumra-Apasaraycık-Çukurkavak arası köy yolları, Halkapınar- İvriz yayla ve turizm yolları, Karapınar-Ortaoba-Karakışla, Karakışla-Hasanoba bağlantı köy yolları, Ahırlı-Erdoğan-Sarıtaş yayla yolları, Hadim-Aşağıeşenler-Çeştaş yayla yolları, Akşehir-Sorkun-Mescit Mahallesi arası yolu, Tuzlukçu ilçesi ile Yunak Turgutlu beldesi arası yolu, Karatay-Divanlar-Karadona köy arası bağlantı yolunun yol ağına alınıp alınmayacağı yerinde yapılan çalışmalarla incelendi.
Yol Ağı Belirleme Komisyonu Başkanı Orbay Kaya, üyeler  Adem Şahin, Adnan Batumlu, Raşit Göktaş ve Bölge Meclis üyeleri gittikleri ilçelerde hangi yolların yol ağına alınması ile ilgili bilgi aldı. Çumra İl Genel Meclis Üyesi ve aynı zamanda komisyon üyeleri Adem Şahin ile Adnan Batumlu, Halkapınar İl Genel Meclis Üyesi İsmet Uysal, Karapınar  İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Horoz, Ahırlı İl Genel Meclis Üyesi Yaşar Özbakır, Akşehir İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Çalışır, Tuzlukçu İl Genel Meclis Üyeleri Yaşar Tona ve Tahsin Buğdaycı’nın da hazır bulunduğu incelemelerde Komisyon Başkanı Orbay Kaya “Bağlantılı köy yollarının haricinde yol ağına alınması istenen turizm ve yayla yollarını da yol ağını almak için incelemelerimizi sürdürüyoruz.. Köylerimize ihtiyaç olan yeni yol ağlarının belirlenmesi için komisyon üyelerimiz, Bölge Meclis üyelerimizle birlikte yerinde incelemelerde bulunarak yaylada yaşayan, turizm açısından önem arz eden ve köyler arasındaki yolların kısalması için bağlantılı köy yolları ile köylümüz için en rahat ulaşımın nasıl sağlanabileceği yönünde kararlar alıyoruz” dedi.Yol Ağı Belirleme Komisyonu tarafından yapılan bu çalışmalar; Kasım ayı toplantılarında İl Genel Meclisi üyelerine hazırlanacak rapor ile sunulacak.
MERHABA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.