Köyde "küfür karşıtı" pankartlarla yürüdüler

Köyde "küfür karşıtı" pankartlarla yürüdüler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Armutlu köyünde çocuklar, tören öncesi, ellerinde küfür karşıtı pankartlarla köy içinde yürüyüş yaptı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Konya'nın Bozkır ilçesine bağlı Armutlu köyünde çocuklar, tören öncesi, ellerinde küfür karşıtı pankartlarla köy içinde yürüyüş yaptı.

Yaklaşık 110 öğrencinin eğitim gördüğü Armutlu Ayşe Veli Demiröz İlköğretim Okulunda, bahçedeki bayram kutlaması öncesi çocuklar, önceden hazırladıkları, büyüklerine, "küfretmenin kötü olduğu" mesajını vermeyi amaçlayan pankartlar taşıdı.

aa_picture_20140423_2145198_high.jpg

Ellerinde Türk bayarkları, Atatürk posteri ve üzerlerinde "küfürsüz hayat oh ne rahat, küfür yapma huzursuz olma, küfür olmasın ahlak bozulmasın, küfür yapma baba, kızarım vallaha" şeklinde uyarıların yazılı olduğu pankatlarla köy içinde dolaştı. Öğretmenlerinin eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşte öğrenciler, benzer sloganlar da attı.

aa_picture_20140423_2145199_high.jpg

Okul Müdürü Mesut Uyan, ailelerin küfürlü konuşması nedeniyle çocukların bundan etkilenip zaman zaman kendi aralarında kötü sözler söyleyebildiklerini anlattı. Uyan, "Bu sorunu çözmek için direkt ailelerine ulaşmak istedik. 23 Nisan da buna vesile oldu, bu etkinlik planını yaptık. Sloganları duyan, pankartları miniklerin ellerinde gören köy halkı sokaklara çıkarak öğrencilere alkışlarıyla destek verdi" dedi. 

aa_picture_20140423_2145200_high.jpg

Uyan, bunun, köyde okul öğrenmenlerince başlatılan "Küfür Etmeme Kampanyası"nın bir ayağı olduğunu, bu kampanya kapsamında her evde annelerin hakem görevi yapacağını, küfreden her aile bireyinden 1 lira ceza tahsil edileceğini, bu paranın da muhtar aracılığıyla toplanıp okul öğrencilerine hediye alınmak için kullanılacağını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.