KOSKİ'nin önünde itiraz kuyruğu!

KOSKİ'nin önünde itiraz kuyruğu!

Konya'da yüksek su faturalarına tepkiler dinmiyor. Her gün yüzlerce vatandaş, KOSKİ'ye giderek ve ilgili birimlere yazarak “Faturam yüksek geldi” şikayetinde bulunuyor.

Konyalı, yüksek su faturalarına isyan ediyor. Haziran ayında çoğu vatandaşa afaki su faturası gelmesi, tepkileri artırıyor. Faturasında normal kullanımının 2-3 katı kullanım ücreti gören çoğu vatandaş, şok yaşadı. Yüksek su faturası meselesi Konya'nın gündemine oturdu. Çoğu vatandaş, “Faturam yüksek geldi, bu faturada bir yanlışlık var” şikayetinde bulunmak için KOSKİ'ye başvurdu. Yine her gün yüzlerce vatandaşın ilgili noktalara bu konu ile ilgili şikayetini dile getirdiği öğrenildi. Birkaç ay öncesine kadar aylık 80-90 TL su faturası ödeyen, Haziran ayında 200 TL'den daha fazla su faturası ödemek zorunda kalan vatandaşlar, yetkililerden tatmin edici bir açıklama bekliyor. KOSKİ'nin giriş camlarına “Su fiyatlarında artış yapılmadı” yazısı asması da dikkatlerden kaçmadı.

KİMSENİN HAKKINI ZAYİ ETTİRMEYİZ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından şu açıklamaları yapmıştı: “Arkadaşlar su faturaları ile ilgili bazı paylaşımlar görüyorum. KOSKİ bu konuda detaylı bir açıklama yapacak. Şunu diyeyim, kimsenin tek kuruş ve tek damla hakkını zayi ettirmeyiz, merak etmeyin. Faturasında hata olduğunu düşünen kardeşlerim ayrıca KOSKİ'ye müracaat edebilir.”

KOSKİ “ZAM YOK TAKSİTLENDİRİRİZ” DEMİŞTİ

KOSKİ ise gelen tepkiler üzerine şu açıklamaları yapmak zorunda kalmıştı: “Abonelerimizin bu dönemde yaşadığı ekonomik zorluklarına katkı sağlamak için, tahmini faturalar hesaplanırken, geçmiş yılın aynı okuma dönemi veya mevcut okuma döneminden 2 ay öncesinin ortalaması alınarak, bunlardan en düşük olan m³ kullanımı tahmini olarak yansıtılmıştır. Bu şekilde Nisan ve Mayıs aylarındaki faturalar en düşük kullanım üzerinden çıkarılmıştır. Ancak, pandemi süresince abonelerimizin evlerinde yaşayan bireylerin daha uzun süre evde kalması ve temizlik vb. ihtiyaçların artmasına bağlı olarak su tüketimlerinde ciddi artışlar olmuştur. Bu kapsamda 2020 yılının ilk 3 ayında kullanılan su miktarı ile Nisan-Mayıs aylarında kullanılan su miktarı kıyaslanmayacak kadar artış göstermiştir. Haziran ayı itibari ile su sayaçlarınız, yerinde, kullanılan endekse göre sayaçlar üzerinden okunmaya başlanmış ve buna göre fatura düzenlenmiştir. Temmuz ayı itibari ile ülkemizin bu salgında normalleşme dönemine girmesi ile birlikte, su kullanımının normale dönmesi durumunda, bu dönemde çıkan faturalarda gözle görülür bir düzelme fark edilecektir. Pandemi süresince kullanmış olduğunuz fazla tüketimlere bağlı olarak birikmiş olan m³ fazlalığını çözmek için kurumumuzca farklı çalışmalar yapılması düşünülmüş, ancak sayaçlarınızın üzerindeki endekse bağlı yapılacak ayarlamaların tüm sistemimizi bozması ve daha sonraki aylarda da buna benzer sorunlar yaşanabilme ihtimali ortaya çıkma durumu olduğu için, sizlere çıkan faturalar için Kurumumuzca talep edenlere taksitlendirme yaparak yardımcı oluyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

14-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
26 Yorum