Kosgeb Kobigel Hakkında İşletmeleri Bilgilendirdi

Kosgeb Kobigel Hakkında İşletmeleri Bilgilendirdi

KOSGEB Yozgat Müdürlüğü ile Oran Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi işbirliğinde KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı işletmelere tanıtıldı.ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi toplantı salonunda...

KOSGEB Yozgat Müdürlüğü ile Oran Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi işbirliğinde KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı işletmelere tanıtıldı.

ORAN Yozgat Yatırım Destek Ofisi toplantı salonunda yapılan toplantıya KOSGEB Yozgat Müdürü Mustafa Işık, Oran Kalkınma Ajansı Yozgat Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Timur Yıldız, işletme temsilcileri katıldı.

KOSGEB Yozgat Müdürü Mustafa Işık tarafından 30 Mayıs 2016 tarihinde çağrıya çıkılan, KOBİGEL.2016-03. Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi, KOBİGEL.2016-04. Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme ve KOBİGEL.2016-05. KOSGEB Destekli Girişimlere İvme Proje Teklif Çağrıları hakkında detaylı bilgi verdi.

Yeni çağrıya çıkılan KOBİGEL Projeleri için İşletme başvuruları 30 Mayıs 2016 ve 01 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapılacağını vurgulayan Işık, “İşletmelerimizin bu desteklerinden yararlanması için proje hazırlayarak müracaat etmesini istiyoruz. KOBİGEL.2016-03. Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin Geliştirilmesi Proje Teklif Çağrısı destek oranı yüzde 60, KOBİGEL.2016-04. Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme Proje Teklif Çağrısı ile KOBİGEL.2016-05. KOSGEB Destekli Girişimlere İvme Proje Teklif Çağrısı için Destek oranı ise 80’dir. İşletmelerin KOBİGEL Proje Destek Programı kapsamında Makine-Teçhizat giderleri için; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 13.09.2014 tarih ve 29118 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan SGM 2014 /35 Sayılı Yerli Malı Tebliğine uygun olarak alınmış yerli malı belgesi ile tefrik edilmesi durumunda destek oranlarına yüzde 15 ilave edilmektedir. Bu sebeple kendini geliştirmek isteyen işletmelerimizin bu destekleri iyi değerlendirmelerin verilen bu fırsatları iyi kullanmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Işık, KOBİGEL desteklerinden yararlanmak isteyen işletmelerin başvurularını 1 Temmuz’a kadar yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.