Koronavirüs varken tren ve uçak seyahati riskli mi?

Koronavirüs varken tren ve uçak seyahati riskli mi?

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, katıldığı bir canlı yayında tren ve uçak seyahatleri sırasındaki risk durumunu değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

Habertürk'te Erdoğan Aktaş'ın hazırladığı Gece Raporu'na katılan Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, salgın sürecinde tren ve uçak seyahatlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Programın sunucusu Erdoğan Aktaş'ın sorduğu "Uçak ve tren yolculukları riskli mi?" şeklindeki soruya Prof. Dr. Kara, şu yanıtı vererek vatandaşları uyardı;

"Uçakların içerisindeki hepa filtre havalandırma, ameliyathane koşullarında mikro organizmaları filtre eden ve tutan bir havalandırma sistemi var. Uçaklarda asıl risk sosyal mesafe riskidir. Eğer sizin çok yakınınızda oturan kişi virüs taşıyorsa sizde risk altında olabilirsiniz. Ama uçakta maskeli takıyorsanız, o kişide maske takıyorsa uçak yolculuklarının çok güvenli olduğunun altını çizerek söyleyelim. Trenlerde de havalandırma imkanı olduğu için yine esas sıkıntı sosyal mesafedir. Maske takarsak sıkıntı olmaz. Altını çizerek söyleyeyim benim ve karşı tarafın maske takması gerekir. Maske takarsak güvenliğimizi arttırırız" 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.