Koronavirüs ile fiyatı zirve yapan 5 ürün

Koronavirüs ile fiyatı zirve yapan 5 ürün

Ülkemizde etkisini gösteren ölümcül koronavirüs bazı ürünlerin fiyatlarının zirve yapmasına neden oldu. İşte koronavirüs sonrası fırsatçıların radarına giren 5 ürün...

Çin'in Wuhan bölgesinde ortaya çıkan ölümcül koronavirüs tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini gösterdi. 11 Mart'tan bu yana 2 bin 259 vatandaşımızın ölümüne neden olan virüsten korunmak isteyenler bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlere yöneldi.

Özellikle bazı ürünlere talebin artmasıyla fırsatçılar da devreye girdi. Talebin fazla olduğu ürünlerin fiyat etiketleri yükseltildi. İşte sizin için derlediğimiz o ürünler:

RÜYA GİBİ ZAM: SUMAK

Sosyal medyada dönen bir 'rüya' olayı üzerine sumak bitkisinin korona virüse iyi geldiği iddia edildi. Kulaktan kulağa yayılan bu iddia sonrası talebin artması üzerine 15 TL olan sumağın fiyatı, 30 TL'ye çıktı.

LİMONA GELEN ZAM YÜZLERİ EKŞİTTİ

Televizyonlarda görüş bildiren birçok uzmanın özellikle `C vitamini tüketin´ çağrısından sonra vatandaşlar limon tüketimine yöneldi. Virüs öncesi kilosu 7-8 lira arasında değişen limonun kilogram fiyatı 11-12 liraya kadar çıktı. 

KENDİSİ ŞİFA, FİYATI ZAM DEPOSU: SARIMSAK 

Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak da salgın sonrası rağbet gören ürünlerden bir tanesi. Türkiye'nin önemli sarımsak üretim merkezi olan Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde salgın öncesi kalitesine göre 8 ile 25 lira arasında satılan sarımsağın fiyatı salgınla birlikte 55 liraya kadar yükseldi.

ZENCEFİLDE FİYAT ARTIŞI YÜZDE 47

Güçlü antiviral etkileri olduğu bilinen zencefil de vatandaşların tercih ettiği ürünlerden bir tanesi. Zencefilde de benzer bir fiyat artışı yaşandı. Korona öncesi marketlerde kilosu ortalama 45 lira civarında satılan zencefil, salgın sonrası 85 liraya kadar yükseldi. Zencefildeki fiyat artışı yüzde 47 oldu.

REYONLARI BOŞ KALAN ÜRÜN: KOLONYA

Doktorların özellikle el temizliğinde önerdiği kolonya, koronavirüsün ülkemizde görülmesiyle adeta kapış kapış satıldı. Market reyonlarında bulunması zor hale gelen ürünün salgın öncesi litre fiyatı 28 ila 40 lira arasında değişirken şuanda 35 ila 70 lira arasında satılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum