Korkutucu açıklama! Bu ne ki dolar kuru kopacak

Korkutucu açıklama! Bu ne ki dolar kuru kopacak

Dolar kuru 6.92 liraya kadar yükselirken ekonomist Selçuk Geçer’den “Bu ne ki dolar kopacak” iddiası geldi.

Dolar kuru 6.9250 seviyelerine kadar yükselirken 2018’in Ağustos ayında Rahip Brunson kriziyle ulaştığı tarihi 7.20 lira seviyesine de hızla yaklaşmaya devam ediyor. Dolar kurunda yanşan sert yükselişler devam ederken ekonomist Selçuk Geçer’den ürkütücü bir iddia geldi geldi. Geçer yotube kanalı için çektiği videoda “Bu ne ki dolar kopacak” dedi.

Koronavirüsün etkisiyle küresel piyasalardaki dalgalanmalar devam ediyor. Dolar hızla yükselirken Türk Lirası'ndaki değer kaybı artıyor. Amerikan Merkez Bankası ‘nın açıkladığı onca tedbire, indirilen faizlere ve piyasalara verilecek sınırsız para sözüne rağmen dolar endeksi değer kazanmaya devam ediyor. Dolar kurunda yaşanan bu sert yükselişler özellikle gelişmekte olan ülkelerin ödemeler dengesini bozlarken ekonomilerine ciddi zararlar veriyor. Türkiye’de de sıcak para ülkeden hızla çıkarken ülkede oluşan dolar açığının nereden karşılayacağı bilinmiyor.

Youtube kanalında Türkiye ekonomisinin son durumunu değerlendiren ekonomist Selçuk Geçer son gelişen olaylar sonrasında yeni bir açıklama yaptı.

Selçuk Geçer 2008’de yaşanan krizle şuanda yaşanan ekonomik krizin birbirine benzemediğini, 2008’deki krizde ABD’de yüklü miktarda para basılarak gelişmekte olan ülkelere sıcak para girişi sağlandığı ve ülkeleri ihracata mecbur bırakılarak krizin aşıldığını söyledi.

2008’deki krizin yönetilebilir olduğunu Koronavirüsle gelen krizin yönetilemez olduğunu öne süren Geçer, Bu kriz döneminde insanların ihtiyaçlarını karşılayamamak korkusuyla elindeki varlıkları satıp dolar ya da altın aldığını, bu durumun da dolar kurunu yukarı yönlü yükselişine neden olduğunu belirtti…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.