Korkmaz: İlk planım Konyaspor’u ligde tutmak

Korkmaz: İlk planım Konyaspor’u ligde tutmak

Konyaspor’un teknik patronu Bülent Korkmaz, “Konyaspor çok büyük bir camia. Uzun vadeli planlar yapmıyorum. İlk planım Konyaspor'u ligde bırakıp sonrasına o zaman bakmak” diye konuştu

 

İttifak  Holding Konyaspor’un Teknik Direktörü Bülent Korkmaz gündemle ilgili konuştu. Tek düşüncesinin Konyaspor’u ligde tutmak olduğunu belirten Bülent Korkmaz, “Şu an Avrupa planım yok. Uzun vadeli planlarla yapmıyorum. Şu an için ilk planım Konyaspor’u ligde bırakıp, sonrasına bakmak” dedi. Futbolcuların bireysel idmanları sürdürdüğünü belirten Korkmaz şöyle konuştu. “Liglerin seyircisiz oynatılması gündeme geliyor. Taraftarsız oynamak iyi değil tabiki. Bizde takımını seven, sadık bir taraftar kitlemiz var. Bu bizim için avantaj tabi. Herkesin farklı bir görüşü var. Bir şeyi unutmamak gerek; insan hayatı çok değerli. Taraftarlardan gelen mesajları görüyorum, teşekkür ediyorum”.

KONYASPOR BÜYÜK BİR CAMİA
“Konyaspor çok büyük bir camia. Bir şehir takımı. Geldiğimden beri bunu hissediyorum. Tesis olarak da öyle. Oyuncu grubu da çok iyi. Aykut hocaya da teşekkür etmek lazım kurduğu oyuncu grubu için. Ben teknik direktör olarak hislerini ortaya koyan bir takım yaratmak istedim. Zamanla bunu oturttuk. Çıkışta olan bir takımdık. Her maçı kazanabilirdik. En son maçımızı da 9 kişi de kalsak kazandık. Kalan süreci artık önümüzdeki günlerde göreceğiz. Futbolculuktan ziyade teknik direktör olmak çok zor. Ben futbolu seviyorum, değer verdiğim teknik direktörlerin oyunlarını izlemek çok zevkli. Fakat Türkiye’de teknik direktörlük çok zor. Genel konuşuyorum. Yetkiniz var ama her isteğiniz şey olmuyor. Futbolcuyken sadece kendinizden sorumlu oluyorsunuz. Avrupa’da görev konusunda planım yok”.

UZUN VADELİ PLAN YAPMIYORMU
“Tek düşüncem Konyaspor’u ligde bırakmak. Uzun vadeli planlar yapmıyorum. Hafta, gün planı yapıyorum. İlk planım Konyaspor’u ligde bırakıp sonrasına o zaman bakmak. Artık daha gerçekçi hareket ediyorum. Virüslü günleri ailece evde kalarak geçiyoruz. Yapamadığımız bazı şeyleri yapıyoruz evde. Çünkü işim nedeniyle çok sık bir arada olamıyoruz. Ailece birlikte vakit geçiriyoruz. Oyuncuları denetliyoruz, teknik ekibimle birlikte. Onlara bir program verdik. Bahçeli evi olanlara farklı bir program, dairede olanlara farklı bir program veriyoruz. Evde antrenman yetmez tabi. Sahada olmak başka. Benim gibi belli bir yaşa gelmiş kişiler evde yapabilir”.
TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Dünyada ilk defa böyle bir şey yaşanıyor. Biz de dikkat etmeye çalışıyoruz. Bütün sağlık çalışanlara teşekkür ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi en hakiki mürşit ilimdir. Bugün de o sözün değerini anlıyoruz. Çok büyük saygı gösteriyoruz onlara. Ben hep şunu söylüyorum; Bilim Kurulu’nun vereceği karar benim için çok değerli. Onların söyleyeceği her şey çok önemli. Bence Futbol Federasyonu hem UEFA’nın ne yapacağını, hem Avrupa liglerinde neler yapılacağını bekliyor. Ona göre bir plan yapılır herhalde. Şu anda sezon bitti. Sezon başı gibi düşünün. 5-6 haftada belli bir yeterliliğe gelir futbolcular. Hazırlık maçı nasıl olacak. Her şeyi geçtim, fiziği geçtim. Psikoloji konusu ne olacak?.Kaldırımda biri karşıdan gelse yolunuzu değiştiriyorsunuz. Bu durumu atlatmak gerçekten zor. Devamlı süren bir durum. Bundan sonrası nasıl olacak. Herkes fiziksel yeterlilik diyor. Evet önemli ama yüzde 50’si zihinsel hazırlık. Bence bu işin en önemli noktası, bu oyuncuları zihinsel olarak nasıl hazırlayacağız oyuncuları. Valilikten izin alabilirsem bir Konya’ya gidip son duruma bakmak istiyorum oyuncularla ilgili. 5-6 kulüp haricinde taraftar ortalamasına baktığınız zaman, biz Almanya gibi, İngiltere gibi dolu statlara oynamıyoruz. En önemli gelir yayıncı kuruluş. Bence taraftar yönü çok etkilemez ekonomiyi. Avrupa’ya gidenler oradan aldıkları parayla götürüyorlar. Yayıncı kuruluş bir şekilde verecek bu parayı ama oturulup orta noktayı bulmak lazım. Oyuncu olarak, teknik direktör olarak fedakarlık yaparak geçeceğiz bu süreci”.
 

İŞİMİZİ İYİ YAPMIŞIZ Kİ KONUŞULUYOR 

Bence en zor mevki defans mevkii. Tam 20 sene geçmiş hala o Milan maçını konuşuyoruz. Türk futbolcu için soru işareti. Evet değerli, çok önemli. Bu hala konuşuluyorsa bu beni onurlandırıyorsa. Demek ki işimizi çok doğru yapmışız, güzel işler yapmışız ki hala konuşuluyor. Bence herkesin bunu sorgulaması lazım. 20 senedir neden hala bir kupa gelmedi. 33 senedir bu işin içindeyim, 33 senedir borcun içindeyiz, batıyoruz diyorlar ama ben hiç batan görmedim. Bir daha yapılır mı, yapılır. Ama dediğim gibi Türkiye’de planlama yapamadığımız için, olamadığı için başarı gelmiyor. Bu gidişle de gelmeyecek”

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum