Korkakça savaşıyorlar!

Korkakça savaşıyorlar!

Rus savaş uçağının saldırısında yaralanan El Bab Gazisi Uzman Çavuş Ramazan Topçu, "Türk askeri El Bab'da kahramanca mücadele ediyor. DAEŞ'li teröristler ise korkakça savaşıyor. Kadın kılığına girip canlı bomba oluyor" dedi

Fırat Kalkanı Harekatı 170. gününe girmeye yakın Suriye'de El Bab’ın ele geçirilmesine yönelik yürütülen operasyonlar sırasında, sabah saat 08.40 sularında Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının bulunduğu bir bina IŞİD hedeflerine yönelik hava harekatına katılan Rus savaş uçağı tarafından vurulmuştu. Hedef alınan binanın enkazı altında kalan 3 asker şehit olmuş, 1’i ağır 11 asker ise yaralanmıştı.  Olayda Ilgın'a bağlı Yukarı Çiğilli Uzman Çavuş Ramazan Topçu da gazi oldu. Uzman Çavuş Ramazan Topçu olaydan sonra Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı. Evli ve 6 aylık kız çocuğu babası Gazi Uzman Çavuş Topçu, Yukarı Çiğil Mahallesi'nde ailesinin yanında istirahet ediyor.

3-3-006.jpg

ARKADAŞLARIMIZLA İSTİRAHETTEYDİK

Olayın gerçekleştiği günü anlatan Uzman Çavuş Topçu, "Olayın olduğu mevkiyi beklemek amacı ile gitmiştik olay gerçekleştiği esnada bizler istirahatteydik. Sabah 8.40 sularında patlama gerçekleşmiş ve savunduğumuz bina yerle bir olmuş durumdaydı. Patlama gerçekleştikten sonra olayın şoku ile  hiç birşey hatırlamıyorum. Bilincim yerine geldiğinde Türkiye'deydim" ifadelerini kullandı.

3-2-014.jpg

KADIN KILIĞINDA CANLI BOMBA OLUYORLAR

Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev almanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu dile getiren Ramazan Topçu, "Bir Türk askeri onların yüzüne bedeldir. DAEŞ'li teroristler korkakça savaşıyor. Kadın kılığına girip canlı bomba oluyorlar. Kayaların içini oyarak bomba yerleştiriyorlar. Sivillerin arasına karışıp üzerimize geliyorlar. Bizim oradaki tek kaygımız siviller. Korkakça savaşmasalar, onları silah kullanmadan bile bitiririz. Şehitler ve yaralılar vereceğiz. Fakat mutlaka zafere ulaşacağız" dedi.

3-1-008.jpg

MİLLETİMİZİN DESTEĞİ BÜYÜK

Yürütülen operasyonlarda askerlerin işlerinin zor olduğunu belirten Ramazan Topçu, Türk halkının askerlerini unutmadığını maddi ve manevi olarak her zaman desteklediklerini söyledi. Türk milletinden sürekli destek mektupları ve mesajları aldıklarını kaydeden Topçu, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Orada her an tetikte olduğumuz için bazen zihnimizi dinlendirmek ve iyi hissetmek ihtiyacı duyuyoruz. Türk halkı bölgede savaşan askerlerine desteğini sonuna kadar veriyor. İş adamlarından çocuklara kadar halkımız bizlere her zaman yanımızda olduklarını gösteriyorlar. Erzak desteğinin yanı sıra çocukların bizlere yazdıkları mektuplar büyük heyecanla okunuyor. Askerler bu manevi duygular karşısında mutlu oluyorlar. Halkımızdan ricam bölgede savaşan askerlerimize desteklerini sürdürmeleri ve bol bol dua etmeleridir." Topçu, yürütülen operasyonlarda Özgür Suriye Ordusu ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çok iyi şekilde koordine olduğunu da sözlerine ekledi.

TOLGA PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.