‘KOP İle Silajim Pakette’  projesi hayata geçirildi 

‘KOP İle Silajim Pakette’  projesi hayata geçirildi 

Meram Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hasan İşler, “Meram Süt Üreticileri Birliği 1800 üyesiyle sabah akşam süt toplayarak tüketicimize kaliteli süt, üreticimize de devlet desteklerinden daha çok destek almasını sağlıyor” dedi 

Meram ilçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanıp, Meram Süt Ürünleri Tarımsal Üreticileri Birliği ortaklığında, KOP Kırsal Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında desteklenen, "KOP İle Silajim Pakette Projesi" kapsamında alımı yapılan Silaj Paketleme Tesisinin açılışı gerçekleştirildi. Programa Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan PANKOBİRLİK Genel Başkanı Ramazan Erkoyuncu, Meram Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hasan İşler ve çok sayıda çiftçi katıldı.  

ÜRETİCİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ 

Meram Süt Üreticileri Birliği olarak her zaman üreticinin yanında olduklarını belirten Meram Süt Üreticileri Birliği Başkanı Hasan İşler, “Meram Süt Üreticileri Birliği 5200 sayılı yasayla kurulmuş süt üreticileri birliğidir. Meram süt üreticileri birliği 1800 üyesiyle günlük 210 ton sütü pazarlayarak bünyesinde kayıtlı 19 süt toplama merkezi 34 süt toplama aracıyla sabah akşam sütü toplayarak tüketiciye kaliteli süt, üreticimize de devlet desteklerinden daha çok katkı almasını sağlamaktayız. Meram Süt Üretici Birliği 9 bin buzağı küpelemesi 2 bin gebelik muayenesi, 4 bin suni tohumlama, 2 bine yakın tırnak bakımı, veteriner hekimlerimizce 250 işletmeye tarımsal danışmanlık hizmeti vermektedir. 2021 yılında üreticilerimizin buzağı ve süt icmalleri eksiksiz yapılarak devletimizin vermiş olduğu 15 milyon TL destek alması sağlanmıştır. Birliğimiz kurumsal yapısıyla, üyelerine hizmet yönüyle süt üreticileri birlikleri arasında ilk sıradadır. Bugün silaj paketleme makinası ile 800 ila 1200 kilo arasında paket yapabilen makinamız ile tarım hayvancılığa büyük destek vereceğiz” şeklinde konuştu.  

YENİ TESİSİMİZLE ÇİFTÇİMİZİN ENDİŞELERİNİ GİDERECEĞİZ 

Yeni açılan Silajim Pakette Projesi ile üreticinin ihtiyaçlarına en iyi şekilde karşılık vereceklerini belirten İşler, “Bugünkü açılışını yapacağımız silaj paketleme makinası projesinin devamı olan, 6 sıralı silaj biçme makinasını da sizlerin desteğiyle birliğimize kazandırdığımız zaman il, ilçe gözetmeksizin mahsulün nerde yetiştiği yerde gezer bir ekip olarak tarlada mahsulü biçip paketleyeceğiz. Tarlada yeşil mahsulün biçildiği vakit dönümünde 13 ile 14 ton geldiği, kuruduğu vakit 2 tona düştüğü ve besin değerini kaybettiği için bundan sonraki dönemde yetiştiricilerimizin mahsulünü paketleyerek daha çok kâr etmesini sağlayacağız. Yetiştiricimizin mahsulünü biçtikten sonra çiftimizin tarlada kaldı endişesi olmayacaktır. Yetiştirmesi çiftçiden paketlemesi birlikten olacak. Mahsul bittikten sonra bu tesiste pancar küspesini de paketleyerek hayvancılığa yem konusunda destek olacağız. Tüm bu imkânları birliğimize sunan ülke hayvancılığına ve tarımına destek veren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a Tarım Bakanlığı’na, Tarım İl Müdürümüze, Meram Kaymakamımıza. KOP İdaresi Başkanlığına, Meram’da tarım ve hayvancılığa her türlü destek veren, süt toplama merkezleri ve bu paketleme tesisinin yeri tahsis eden altyapısını hazırlayan açılış programında desteğini esirgemeyen Meram Belediye başkanımız Mustafa Kavuş ve ülkemizde böyle güzel bir paketleme makinası yapıp dünyaya satan Komel firmasına da kurumum ve üyelerimiz adına teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

SAİT ÇELİK


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.