Konya'ya yolunuz düşerse  görmeden geçmemeniz gereken 5 doğa harikası yer

Konya'ya yolunuz düşerse görmeden geçmemeniz gereken 5 doğa harikası yer

İnsan doğası gereği yeni yerler keşfetmek ister. Pek çok insan hayatı boyunca bir çok farklı yöreyi, doğa harikası göletleri dağları manzaraları görüp bu manzaraları anıları arasına katmak ister

Türkiye'nin en büyük yüz ölçümüne sahip Konya'da keşfedilmeyi bekleyen birçok yer bulunuyor. Doğa insanlara bir çok güzellik armağan ederken bazı güzellikler insanlar tarafından keşfedilmeden kayboluyor. Konya denildiğinde aklınıza bir çok bölge gelir. Haberimizde sizleri için birbirinden güzel doğa harikalarından bir kaçına derlemeye çalıştık Konya'da gezelim görelim serimizde bu haberde seçtiğimiz 5 doğa harikasını paylaşacağız

craterlake4.jpg

MEKE GÖLÜ

Meke Gölü, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 104 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D330 karayolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Araba yolculuğunuz ortalama 1,5 saat sürmektedir.

Birinci derece doğal sit alanı olarak korunmaya alınmış Meke Gölü, harika bir manzaraya sahiptir. Nazar boncuğunu anımsatır görüntüsü ile gelen ziyaretçilerini kendine hayran bırakmaktadır. Sönmüş bir kraterin suyla dolarak göle dönüşmesi ile ortaya çıkmıştır. İçerisinde adacıklar bulunmaktadır.

400 milyon yıllık bir geçmişe dayanan gölün derinliği 12 m, uzunluğu ise 800 m’dir. Özellikle doğa fotoğrafı çekenlerin tercih ettiği yerler arasındadır. Keyifli ve huzurlu bir gün geçirmek isterseniz, burayı tercih edebilirsiniz. Meke Gölü, Konya’ya geldiğinizde mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biridir.

114f50db429e4b5e9f1de967c76edd6b.jpg

YERKÖPRÜ ŞELALESİ

Yerköprü Şelalesi, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 110 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Konya-Karaman Yolu üzerinden ortalama 1,5 saat içerisinde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Yerköprü Şelalesi, Göksu Nehri üzerinde yer alan ve harika manzaraya sahip bir yerdir. 20 m yükseklikten dökülen suyun yarattığı doğal atmosfer, gelen ziyaretçileri büyüler niteliktedir. Ayrıca şelalenin çevresinde Göksu Vadisi’nde görülmeye değer Yerköprü Mağarası da bulunmaktadır.

Huzurlu ve sakin bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği noktalar arasındadır. Özellikle doğa fotoğrafçılığı yapanların uğrak yeridir. Buraya gelmeden önce mutlaka yanınızda fotoğraf makinenizi getirmelisiniz. Şelalenin muhteşem manzarası gelen ziyaretçilerine kaçırılmaz fotoğraf kareleri çekme fırsatı sunmaktadır.

Yerköprü Şelalesi, Konya’ya geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikler arasındadır.

ft-28-07-2017-14-53-33-644.jpg

OBRUK GÖLÜ

Obruk Gölü, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 69 km uzaklıktadır. Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Obruk Köyü’nde yer almaktadır. Özel aracınız ile D715 karayolunu kullanarak ulaşım sağlayabilirsiniz. Özel aracınız yoksa Konya’nın Karatay ilçesine hareket eden toplu taşıma araçlarını kullanabilir, sonrasında göle ulaşabilirsiniz.

Obruk Gölü, Obruk Yaylası’nın bir parçası olmakla birlikte aynı zamanda obruk göllerinin en büyüğüdür. Yaban hayatı oldukça çeşitli olan bu gölde, rastlayabileceğiniz pek çok doğal güzellik bulunmaktadır. Su altında ve su üstünde bulunan bitkiler ve etrafındaki harika doğa manzaraları gelen ziyaretçilerini büyülemektedir.

Obruk Gölü’ne gelmeden önce yanınızda mutlaka fotoğraf makinenizi getirmelisiniz. Harika fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz doğal güzelliklerden biri olan Obruk Gölü’nü, Konya’ya geldiğinizde mutlaka ziyaret etmelisiniz.

konyada-koruma-altina-alinan-magaralar-doga-tutkunlarini-bekliyor-004.jpg

GÜVERCİNLİK MAĞARASI

Güvercinlik Mağarası, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 74 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile D715 karayolu üzerinden kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür.

Güvercinlik Mağarası, ulaşımı açısından oldukça kolay bir noktada bulunduğu için turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Mağara toplamda iki farklı bölümden oluşmaktadır. İlk bölümü fosil özelliklerini taşımaktadır. İkinci bölümü ise 346 m uzunluğa sahip salondan oluşmaktadır. Mağaranın derinliği de 130 m’dir.

Güvercinlik Mağarası, Avrupa ve Türkiye bulunan dikey mağaralar arasında en geniş salona sahip olma özelliğini taşımaktadır. Mağara içerisinde bayrak ve duvar sarkıtları gibi çeşitli oluşumlara rastlayabilmeniz mümkündür. Mağara, Konya’da mutlaka gezmeniz gereken doğal güzellikler arasındadır.

Güvercinlik Mağarası’na giriş ücreti yoktur.

2020-ekim-anadoluimages-20649895.jpg

İNBAŞI MAĞARASI

İnbaşı Mağarası, Konya şehir merkezine yaklaşık olarak 125 km uzaklıktadır. Özel aracınız ile Konya Hadim Yolu’nu kullanarak ulaşım sağlayabilmeniz mümkündür. Araba yolculuğunuz ortalama 1,5 saat sürmektedir.

İnbaşı Mağarası, şehrin dikkat çeken doğal güzellikleri arasında yer almaktadır. Doğal bir oluşum olan mağaranın etrafında mesire alanları bulunmaktadır. Ayrıca mağara içerisinde eşsiz galeriler ve harika bir görüntüye sahip şelale yer almaktadır. Yıl boyunca ziyaretçisi olmaktadır.

İnbaşı Mağarası’nın çevresinde bulunan mesire alanlarında aileniz veya arkadaşlarınız ile birlikte piknik yapabilir ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Ayrıca soğuk suyu ile yaz aylarında serinlemenizi sağlayacak şelaleye girebilir ve yüzebilirsiniz.

meke-golu-9977.jpg

Konya’nın doğal güzelliklerini yerinde göreceğiniz tatili, Konya Otelleri arasından size en çok hitap eden otelden yerinizi ayırtarak planlayabilirsiniz.

Merhabahaber özel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum