Konya'ya yeni tramvay hattı yapılacak! Temel bu tarihte atılacak

Konya'ya yeni tramvay hattı yapılacak! Temel bu tarihte atılacak

Toplu ulaşım noktasında Konya'ya yeni yatırımların yapılacağı duyuruldu. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay yeni tramvay hattının müjdesini verdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Merhaba Gazetesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bilgiç, Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ve Spor Müdürü Ferhat Türkoğlu da hazır bulundu.

ALTAY: KONYA MODELİ BELEDİYECİLİĞİ YAZDI

Ziyarette Konya Büyükşehir Belediyesi ve Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Başkanı Uğur İbrahim Altay, kendisinin Türkçe ve İngilizce olarak kaleme aldığı “Konya Modeli Belediyecilik” isimli kitabını hediye etti. Kitapta geçmişten bugüne Konya’da görev yapan belediye başkanlarına da yer verildiğini dile getiren Başkan Altay, “Konya Modeli Belediyecilik kitabında Konya’da belediyeciliğin tarihine ve Konya modeli belediyeciliğin esaslarına da yer verildi. İngilizce olarak da hazırlanan kitabı Konya’da düzenlenen UCLG toplantısına katılan belediye başkanlarına da hediye ettik” dedi.

4-1-960x640.jpg

ŞEHİR TRAFİĞİ YENİ YATIRIMLARLA RAHATLAYACAK

Konya’da ulaşımla ilgili yatırımların da devam ettiğini dile getiren Başkan Altay, şunları söyledi: “Konya’nın dört farklı noktasında köprülü kavşak çalışmaları devam ediyor. İstanbul Yolu Fırat Caddesi’nde, Sedirler Köprülü Kavşağı, Taş Köprü Altgeçidi ve Şehir Hastanesi Köprülü Kavşağı şehirde trafiği büyük ölçüde rahatlatacak. Bu yatırımların maliyeti 1 Milyar TL’yi bulacak. Fırat Caddesi ve MEDAŞ Kavşağı arasında bir geçit yapmamız gerekiyor. Sancak ve Yazır arasında bir bağlantı yok. Bu yatırımların hizmete girmesiyle birlikte şehir trafiğinin yükü büyük ölçüde azalacak. Mevsimin de yağışsız gitmesi nedeniyle bu yatırımların önemli bir kısmını tamamladık. Konya sürekli büyüyen bir şehir. Yeni cadde açma içinin daha önemli olduğunu düşünüyorum. Necmettin Erbakan Caddesi hizmete girecek. Erbakan hocanın adına Konya’da bir cadde ismi yoktu. Abdulhamit Han Caddesi şehir trafiğinin rahatlaması açısından oldukça önemli bir yatırım oldu. Alparslan Türkeş Caddesi de hizmete girdi. Zaman zaman trafiğin tıkandığı yerlerde trafiğin rahatlaması için gereken düzenlemeleri yaptık.”

RAYLI SİSTEM HAYATA GEÇECEK

Konya’da raylı sistem yatırımları ile ilgili de bilgi veren Altay, “Beyhekim Hastanesi’nden Fırat Caddesi’nden Stadyum’dan Aydınlık Evlere kadar da bir raylı sistem projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Müşavirliğini ihale ettik. Dünya Bankası ile birlikte yapacağız. Yapım ihalesini de yapıp, seçimden önce buranın temelini atmayı planlıyoruz. Konya’da raylı sistem yatırımlarının sayısını artıracağız. Şehir içi trafiği rahatlatmak için insanlarımızı raylı ulaşım sistemine yönlendirmek gerekiyor. Mümkün olduğunca araç trafiğini azaltmaya çalışacağız” diye konuştu.

tramvay-konya.webp

YENİ KAYMAKAMLIK BİNASI YAPILACAK

Konya’da yıkılan eğlence merkezlerinin yerine kaymakamlık hizmet binasının yapılması yönünde bir çalışma olduğunu kaydeden Altay, şunları kaydetti: “Otogar civarındaki eğlence mekanları konusu bizi çok zorladı. Hem maddi olarak hem de psikolojik olarak zorlandık. Buranın şehrin girişinde olması yanında öğrenci yurdu ve caminin olması uygun değildi. Buranın kaldırılması şehrin imajı için de çok önemliydi. Yıkılan yerlerin yerine Selçuklu Kaymakamlığı hizmet binası ve emniyet binası yapılması yönünde bir çalışmamız olacak. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya Konya’ya geldiği zaman bu projeyi kendisine sunacağız.”

UCLG TOPLANTISI BÜYÜK KATKI SAĞLADI

Konya’da düzenlenen Dünya Belediyeler Birliği (UCLG) Toplantısının şehrin tanıtımına büyük katkı sağladığına dikkat çeken Başkan Altay, “Dünyanın önemli şehirlerinden belediye başkanları Konya’ya geldi. Zihinlerindeki Konya imajı çok farklıydı. Bir Ortadoğu şehri göreceklerini sandılar. Buraya gelince şehrin tarihine, kültürüne, belediyecilik hizmetlerine hayran kaldılar. Özellikle de şehrin temizliği konusunda çok şaşırdılar. Bu toplantının Konya’da gerçekleşmesi şehrin imajına ve tanıtımına da büyük katkı sağladı. UCLG Başkanlığının Konya’da olması da şehir için çok önemli bir hamle oldu” dedi.

1-960x640.jpg

5 YILDA OLAĞANÜSTÜ DÖNEMLER YAŞANDI

Göreve geldikleri günden bu yana dünyada ve Türkiye’de olağanüstü dönemler yaşandığını kaydeden Altay, “Son 5 yıl belediyecilik tarihinin en olağanüstü dönemiydi. 2 yıl pandemi ile geçti. Bütün gücümüzü insanlarımızın maddi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik harcadık. Kurda yaşanan dalgalanmalar ve deprem nedeniyle de yatırımları geciktirmek zorunda kaldık. Olağanüstü bir zamandan geçtik. Bir de Filistin’de yaşanan gelişmeler dikkatimizi başka yönlere çevirdi. Şu an kalbimiz Filistin halkıyla atıyor. Tüm İslam dünyasının ve dünya ülkelerinin Gazze’de yaşanan vahşeti durdurması için seferber olması gerekiyor. Avrupa ülkeleri bu konuda İsrail’in yanında fakat Avrupa’daki ve Amerika’daki duyarlı insanlar, Filistin halkı ile dayanışma halinde. Yasaklanmasına rağmen kitlesel gösteriler yapılıyor. Filistin meselesinin sadece dini bir mesele değil insani bir mesele olduğunu dünyaya gösterdiler” dedi.

ALİ GÖZEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
75 Yorum