Konya'ya yeni bir gökdelen yapılacak! 49 katlı olacak

Konya'ya yeni bir gökdelen yapılacak! 49 katlı olacak
Konya için büyük öneme sahip olan proje hayata geçiriliyor. 49 katlı olması beklenen bu gökdelenin farklı bir amaçla inşa ediliyor.

Konya'da halihazırda "gökdelen" olarak nitelendirilen iki önemli yapı bulunmaktadır. Bunlara ek olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından şehre yeni ve daha yüksek bir kulenin yapılacağı duyuruldu.

kule-2.webp

MEVCUT EN YÜKSEK YAPILAR

  1. Selçuklu Kulesi (42 Katlı): Konya'nın şu anki en yüksek binasıdır. Halk arasında "Kulesite" olarak da bilinen yapı, şehrin plaka kodu olan 42'ye atfen 42 katlı olarak inşa edilmiştir. Yüksekliği 163 metredir. İçerisinde çok sayıda ofis, iş yeri ve en üst katında bir restoran bulunduran kule, Konya'nın birçok noktasından görülebilen simgesel bir yapıdır.

  2. Bera İş Merkezi (29 Katlı): Eski adıyla Kombassan İş Merkezi olarak bilinen ve Bera Holding'e ev sahipliği yapan bu yapı, Selçuklu Kulesi'nden sonra şehrin bilinen yüksek iş merkezidir.

bera-2.webp

KONYA'YA YENİ GÖKDELEN GELİYOR (49 KATLI MODEL)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul'daki Çamlıca Kulesi modelinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını açıkladı. "30 İl Ortak Kule Altyapısı Projesi" kapsamında, Konya'nın da aralarında bulunduğu 30 büyükşehire yeni ve modern TV-Radyo kuleleri inşa edilecek.

gokdelen-1.webp

  • Örnek Model: Projenin İstanbul'daki örneği olan Çamlıca Kulesi 49 katlıdır.

  • Fonksiyon: Bu yeni kule, şehirdeki tüm yayıncıları tek bir merkezde toplayarak görüntü kirliliğini önleyecek ve modern bir altyapı sunacak.

  • Beklenti: Konya'ya yapılacak yeni kulenin de Çamlıca modeli gibi hem teknolojik bir merkez hem de sosyal bir alan olarak hizmet vermesi ve kat sayısı olarak mevcut en yüksek yapı olan Selçuklu Kulesi'ni geçmesi bekleniyor. Projenin detayları önümüzdeki dönemde netleşecek.

Kaynak:Haber Merkezi