Konya'ya yaz geliyor! Bu tarihte sıcaktan bunalacaksınız

Konya'ya yaz geliyor! Bu tarihte sıcaktan bunalacaksınız

Konya ve Türkiye genelinde mevsimler şaşırtmaya devam ediyor. Kış boyunca yeterli kar yağışı görülmedi. Nisan yağmurları bekleniyor ancak hava sıcaklıklarının yükseleceği açıklandı. Konya merkezde bu tarihte sıcak hava bunaltacak.

Konya ve Türkiye genelinde mevsimsel değişikliklere bağlı olarak kış ayları kurak geçti. Eskiden Konya Ovası'nda beyaz örtü aylarca kalkmıyordu. Bu yıl ise neredeyse hiç kar yağışı görülmedi. Tarlalarını eken çiftçiler kar yağışından ümidini kesti.

konya-sicak-1.webp

Nisan ayının gelmesiyle bahar yağmurlarını dört gözle bekleyen üreticilere kötü haber verildi. Ramazan Bayramı'nı serin geçiren Konya'da hava sıcaklıkları aniden yükselişe geçece. Konya merkez ve ilçelerine adeta yaz gelecek. Salı gününden itibaren yükselişe geçen sıcaklıklar Perşembe günü rekor kıracak.

sicak-konya-2.jpg

Meteoroloji tahminlerine göre 18 Nisan Perşembe günü hava sıcaklıkları 27 dereceye kadar yükselecek. Bahar aylarına göre oldukça yüksek olan bu sıcaklık vatandaşı şaşırtacak. Öte yandan uzmanlar ani sıcaklık yükselişi ve düşüşlerinden dolayı hastalıklara karşı dikkatli olunması hususunda uyarıda bulunuyor.

Konya için güncel hava durumu tahmini:

ekran-goruntusu-2024-04-13-162936.png

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum