Konya'ya raybüs ve metrobüs müjdesi! İşte o proje

Konya'ya raybüs ve metrobüs müjdesi! İşte o proje

Konya'da seçimlere kısa süre kala yeni vaatler gelmeye devam ediyor. Raybüs ve metrobüslerle kaplıcaya seferler düzenleneceğini söyleyen isim net konuştu.

Saadet Partisi Ilgın Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Oral, Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Abdullah Altuntaş, Saadet Partisi Ilgın İlçe Başkanı Mazhar Turgut ve beraberindekiler, Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken'i ziyaret etti. Saadet Partisi Ilgın Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Oral, ziyarette Ilgın ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

3-3-960x640.jpg

BELEDİYEYE DE ILGIN HALKINA DA PARA KAZANDIRACAĞIZ

Saadet Partisi Ilgın Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Oral, Ilgın'ın en önemli özelliğinin şifa kaynağı termal suyu olduğunu söyledi. Ilgın'daki suyun dünyanın sayılı sularından biri olduğunun altını çizen Oral, “Bu suyu yeterli ve modern tesisle buluşturamadığımız için kaynağımız atıl bir şekilde duruyor. Hizmet, eski yöntemlerle veriliyor. İnsanlar, termal su için Afyon'a gidiyor. Bizim belediyeyi kazanmamız durumunda bunun önüne geçeceğiz. İnsanların sıcak su için Ilgın'a gelmesini sağlayacağız. Bu kaybın önüne geçeceğiz. Konya'dan günübirlik seferler düzenleyeceğiz. Şifa kaynağı suyumuzu daha çok tanıtacağız. Ilgın için bu çok önemli bir hamle” dedi.

3-2-960x640.jpg

RAYBÜS VE METROBÜSLE KAPLICAYA SEFER DÜZENLENECEK

Termal suyu halka açmak istediklerini vurgulayan Oral, “Su gani. İç hastalıklarına, romatizmal hastalıklara ve cilt hastalıklarına iyi gelen suyu var Ilgın'ın. Dünyada gerçekten emsali olmayan bir su. Ilgın'ın bu suyu aynı zamanda içiliyor. Böbrek ve akciğer hastalıklarına Ilgın'ın suyu çok iyi geliyor. Bununla ilgili sağlık kuruluşlarının raporu var. Bu bağlamda suyu mahallelere vermeyi düşünüyoruz. Kaplıca etrafındaki mahallelerle bu işe başlayacağız. Evler aparta dönüştürülebilir. Ilgın'ın halkı bu işten para kazanacak. Günübirlik seferler yapılacağını söyledim. Raybüs veya metrobüslerle bu seferler yapılacak. Bu anlamda Konya Büyükşehir Belediyesi ile de ortak çalışma niyetimiz olacak. Bütünlük sağlayabilirsek Konyalıları ilçemizde ağırlayacağız. Afyon'a gitmeye gerek yok. Ilgın var. Bu işten hem belediye hem de Ilgın halkı kârlı çıkacak. Vatandaş da Afyon'a gitmeye gerek duymayacak” şeklinde konuştu.

akia.webp

ILGIN'DA İŞSİZLİK SORUNUNA ÇARE OLACAĞIZ

Ilgın'da daha önce belediye başkanlığı yapan ancak hikayesinin yarım kaldığını hatırlatan Saadet Partisi Ilgın Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Oral, daha sonra şunları kaydetti: “Organize Sanayi Bölgesi (OSB) projemiz var. İlçelerde en büyük problem işsizlik. İnsanlar iş bulmak için şehir merkezine geliyor. Sanayi tesislerinin ilçelere yayılması gerekiyor. Ilgın OSB'yi hayata geçirmek istiyoruz. Çok büyük lokaller, piknik alanları, tesisler yapılabilir ancak insanların iş problemini de çözmek lazım. İnsanların gece yatağa aç girmemesi gerekir. Biz, Ilgın'da kimse gece yatağa aç girmesin, iş sahibi olsun ve ilçe daha çok gelişsin diye yola koyulduk. Ilgın, değişim istiyor. Seçimi kazanacağız, iddialıyız.”

BÜYÜKEKEN'DEN SAADET PARTİSİ HEYETİNE TEŞEKKÜR

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken de Saadet Partisi Ilgın Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Oral başta olmak üzere, beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Ziyaret, çekilen toplu hatıra fotoğrafıyla son buldu.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum