Konya'ya gelince huzur buluyorum

Konya'ya gelince huzur buluyorum

Eski Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Konyalı Mehmet Hamdi Yıldırım, “Konya, başkent olmasından ötürü özel bir şehirdir. Konya'ya her gelişimde rahatlıyor ve huzur buluyorum” dedi

Merhaba Gazetesi, Konyalı olup da başka şehirde yaşayan Konyalı bürokratların ve kıymetli isimlerin Konya sevgisini sayfalarına taşıyor. 2021 yılında Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak atanan ve sonrasında bakanlıktan ayrılan Mehmet Hamdi Yıldırım, Konya'nın ata yurdu olmasından ötürü kendisi için hep özel olduğunu ifade etti.

14-2.jpg

HER GİTTİĞİM YERDE KONYA'YI ANLATIYORUM

1984 yılında üniversite okumak için Konya'dan çıktığını belirten Konyalı Mehmet Hamdi Yıldırım, Konya'nın en çok sevdiği yemeğinin furun kebabı olduğunu söyledi. 15 günde bir Konya'ya geldiğini hatırlatan Yıldırım, daha sonra şunları dile getirdi: “Konya, benim baba yurdum. Zengin bir kültürel özelliğe ve tarihe sahip. Konya'ya her geldiğimde huzur buluyorum ve içim rahatlıyor. Konya, insanın bütün yorgunluğunu alıyor. Ben, her ne kadar da şehir dışında görev yapmış olsam da Konya ile bağlantımı kesmedim. Ankara'da evim olduğu gibi 1997 yılından bu yana Konya'da da evim oldu. Ayrıca her gittiğim yerde Konya'yı kültürünü, tarihi anlatıyorum. Bu da benim için büyük bir gurur kaynağı.” 

14-1.jpeg

MEHMET HAMDİ YILDIRIM KİMDİR?

Mehmet Hamdi Yıldırım, 1965 yılında Konya Çumra’da doğdu. 1990 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun oldu. 1991 – 1993 yılları arasında MPM ( Milli Prodüktivite Merkezi ) Türk Şeker A.Ş Reorganizasyon Proje Komisyon Üyeliği Grup Başkanlığı ve aynı zamanda Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü Dış Alım-Satım Müdürlüğünde görev yaptı. 1993 – 1996 yılları arasında çeşitli üniversitelerde araştırma görevlisi olarak çalıştı. 1996 – 1997 yılları arasında Madencilikten sorumlu Devlet Bakanlığı Baş Danışmalığı yaptı. Aynı yıllar içerisinde Eti Holding ( Madencilik ) Yönetim Kurulu üyeliği ve Genel Müdür Vekilliği görevini yürüttü. 2003 -2005 yılları arasında Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü Eti Zeolit Kimya Sanayi A.Ş Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Aynı yıllar içinde ayrıca Çayeli Bakır İşletmeleri A.Ş ( Kanada ) Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı.2003 – 2008 yılları arasında Enerji Bakanlığı Bakan Danışmanlığı yaptı. Görevi süresinde ETİMINE SA ( Lüksemburg ) ve TMSF Toprak Holding Toprak İnşaat Yönetim Kurullarında Yönetim Kurulu Üyesi görevini yürüttü. 2008 – 2014 Maden İşleri Genel Müdürü olarak görev yaptı. 2014 yılında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı görevine atandı.2015 – 2016 yılında Müsteşarlık görevini yürüttü.2016 yılında Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığına atandı. Avea Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yaptı. Hamitabat Elektrik Üretim Ticaret AŞ ve Türksat Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulundu.2016 yılında Ziraat Bankası yönetim kurulu üyeliğine atandı. Evli ve 4 çocuk babası olan Mehmet Hamdi Yıldırım Rusça ve İngilizce bilmektedir.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.