Konya'ya dev proje! 750 günde tamamlanacak

Konya'ya dev proje! 750 günde tamamlanacak

Konya'da devam eden projelerin haricinde planlanan yeni projeler var. 750 günlük inşaatın sonunda ortaya çıkacak bu tesis onlardan sadece bir tanesi.

Konya, Türkiye'de öğrenci sayısı bakımından en fazla yurdun bulunduğu illerin başında geliyor. 5 üniversitenin bulunduğu şehirde 35 Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu bulunuyor. Bu yurtların 17'si ilçelerde, 18'i ise merkezde yer alıyor. Erkek ve kız öğrenci kapasitesi ise ayrı ayrı değerlendiriliyor. Konya'ya bu yıl içinde yeni bir yurt daha yapılması planlanıyor. Konya devlet yurtlarının bütün taleplere karşılık verecek gücünün olduğu biliniyor.

YURT VE SOSYAL TESİS BİNASI İHALESİ 14 MART'TA

Konya'nın Kulu ilçesine 600 kişilik öğrenci yurdu ve sosyal tesis binası yapılacak. Proje, 2 adet betonarme karkas B+Z+5 kat yurt binası yapımı, 1 adet betonarme karkas B+Z+1 kat sosyal tesis binası yapımı işinden oluşacak. İşe başlama tarihi için “Sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren 10 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacak” denildi. Projenin yer tesliminden itibaren 750 günde bitirilmesi öngörülüyor. Projenin ihalesi 14 Mart'ta gerçekleştirilecek. İhalenin yapılacağı yer ise Konya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Toplantı Salonu olacak.

kulu-2.jpg

KULU'DA 1 DEVLET YURDU VAR

Kulu'da Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu bulunuyor. Yüksek okul, 1996 yılından bu yana eğitimlerine devam ediyor. Kulu Meslek Yüksekokulu'nda 430'dan fazla öğrenci bulunuyor. Kulu'da 1 tane devlet yurdu bulunuyor. Bu yurdun kapasitesinin ise 342 olduğu biliniyor. Bu yurdun 171'i erkeklere, 171'i kızlara ait.

kulu-1.jpg

YURDUN YAPIM GEREKÇESİNE MERHABA ULAŞTI

Merhaba Gazetesi, 600 kişilik öğrenci yurdu ve sosyal tesis binasının yapımının ayrıntısına ulaştı. Edinilen bilgilere göre Selçuk Üniversitesi bünyesinde Kulu'ya kurulan Sağlık Fakültesi tamamlandıktan hemen sonra öğrenci alımına başlayacak. Yurdun ve sosyal tesisin bu gerekçe ile yapılacağı öğrenildi. Şu an için ilçede 600 kişilik bir yurda ihtiyaç olmadığı ancak bu yurdun önümüzdeki süreçte ilçede eğitime geçecek olan Sağlık Fakültesi'ni tercih edecek öğrenciler için yapılacağı belirtildi. Sağlık Fakültesi ve yurt yatırımı projesinde Kululu olan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ciddi katkılarının olduğu da öğrenildi. 2023 yılında Cumhurbaşkanı kararı ve Resmi Gazete'de yayımlanan genelge ile Kulu'ya Sağlık Bilimleri Fakültesi kurulmuştu.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum