Konya'ya çamur yağacak! Bu tarihten itibaren 4 gün devam edecek

Konya'ya çamur yağacak! Bu tarihten itibaren 4 gün devam edecek

Türkiye genelinde hava durumundaki ani değişimler merak ediliyor. Son olarak Konya için 4 gün sağanak yağış uyarısı yapıldı. Toz taşınımı ile birlikte çamur yağabileceği söyleniyor.

Türkiye genelinde iklim ve mevsim değişikliği yaşanıyor. Uzun yıllar baz alındığında ülkede en sıcak kış mevsimi yaşandı. Ocak ve Şubat aylarında sıcaklık rekorları kırıldı. Hava sıcaklıklarının kış ortasında 20 dereceye kadar yükselmesiyle birçok denge bozuldu.

mgm.jpg

BU YIL BÖCEK VE SİNEK SAYISI ARTTI!

Tarımsal faaliyetlerle uğraşanlar bu yıl sinek ve böcek sayısının aniden artış gösterdiğini belirtti. Nisan ayıyla birlikte vatandaşın yağmur beklentisi arttı. Meteoroloji ise bambaşka bir konuyla ilgili uyarıda bulundu. Son tahminlere göre Konya'da 4 gün boyunca sağanak yağış etkili olacak.

mgm-2.webp

KONYA'YA BU TARİHTE ÇAMUR YAĞACAK

Birkaç gündür etkili olan toz taşınımı dolayısıyla yağmur yağarken havadan çamur yağabileceği tahmin ediliyor. Bugün, 27 Nisan Cumartesi, 28 Nisan Pazar ve 29 Nisan Pazartesi aralıklarla yağışların etkili olması bekleniyor. Hava sıcaklığının ise bu süreçte 26-29 derece aralığında olabileceği söyleniyor.

mgm-3.jpg

Konya için son hava tahmin raporu:

adsiz-001.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum