Konyaspor yaş ortalamasıyla dikkat çekiyor

Konyaspor yaş ortalamasıyla dikkat çekiyor

2022-2023 sezonunda ilk 7 haftada topladığı 14 puanla 5.sırada yer alan temsilcimiz arabam.com Konyaspor, takıma gelenler ve giden oyuncuların ardından son yılların en genç kadrolarından birine sahip oldu.

2022-2023 sezonunda ilk 7 haftada topladığı 14 puanla 5.sırada yer alan temsilcimiz arabam.com Konyaspor, takıma gelenler ve giden oyuncuların ardından son yılların en genç kadrolarından birine sahip oldu. Geçtiğimiz sene 27.66 olan yaş ortalaması, bu sezon 26.7’ye geriledi. Konyaspor’un kadrosu geçen yıla oranla 1 yaş gençleşti Konyaspor’da İlhan Palut’un takımı geçen sezon oranla gençleşti. Geçtiğimiz sezon başında 27.66 yaş ortalamasına sahip olan ve ligin en yaşlı ekiplerinden birisi olarak dikkat çeken Konyaspor, sezon sonunda yollarını ayırdığı isimlerin yanı sıra, kadrosuna kattığı futbolcularla yaş ortalamasını 26.7’ye kadar düşürdü.
Konyaspor’un 2021-2022 sezonu sonunda ve bu sezonun başında yollarını ayırdığı isimlerin yaş ortalaması 29.33 olarak dikkat çekti. Son olarak Amar Rahmanovic ile yollarını ayıran yeşil-beyazlıların bu sezon kadrosuna kattığı isimlerin yaş ortalaması ise 28 oldu. En genç oyuncu 24 yaşındaki Bruno Paz olurken, en yaşlı oyuncu ise Mame Diouf oldu (34). Öte yandan Süper Lig’in en genç takımı 24.6 ortalama ile İstanbulspor olurken, en yaşlı takım da 28.3 ortalama ile Sivasspor oldu.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.