Konyaspor’un satışa çıkardığı Bitlis şehitleri maskesine tepki

Konyaspor’un satışa çıkardığı Bitlis şehitleri maskesine tepki

Süper lig ekiplerinden İttifak Holding Konyaspor’un Bitlis Tatvan kırsalındaki helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgenerel Osman Erbaş ve diğer 10 şehidimizin isim ve fotoğraflarının yer aldığı maskeleri satışa çıkarması tepki topladı

 

Dün akşam oynanan Fenerbahçe maçı önesi Konyasporlu futbolcularında taktığı maskelere tepki gösteren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege, “Şehitlerimizin ticari bir tema olarak kullanılması kabul edilir bir durum değil. Biz şehit ve gazi yakınları bunu bir saygısızlık olarak görüyoruz” dedi. Süperlig ekiplerinden İttifak Holding Konyaspor, Lisanslı ürün mağazası Konya Store’de Bitlis Tatvan kırsalındaki helikopter kazasında şehit olan 8. Kolordu Komutanı Korgenerel Osman Erbaş ve diğer 10 şehidimizin yer aldığı maskeleri satışa sundu. 9,95 TL’den satışa sunulan maskelerde Korgenerel Osman Erbaş ve Türk bayrağı fotoğrafının yanı sıra şehit olan diğer 10 askerimizin isimleri yer aldı. Dün akşam oynanan İttifak Holding Konyaspor- Fenerbahçe maçı öncesi Konyasporlu futbolcularında taktığı ‘Bitlis şehitleri maskesi’ Konya Store’nin sosyal medya hesaplarından da paylaşıldı.

“ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARINA BİR SAYGISIZLIK OLARAK GÖRÜYORUZ”

Şehitlerimizin fotoğraf ve isimlerin yer aldığı maskelerin satışa sunulmasına tepki gösteren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Konya Şube Başkanı Gazi Süleyman Ege, “ Dün şehrimizde oynanan Konyaspor- Fenerbahçe müsabakası öncesinde Konyasporlu futbolcuların ağzında bulunan maske biz şehit ve gazi yakınlarını derinden üzdü. Maskelerin üzerinde benim de yakinen tanıdığım ve Hakkari’de birlikte teröre karşı mücadele verdiğimiz şehit Korgeneral Osman Erbaş komutanımız ve diğer 10 şehidimizin isimleri vardı. Şehitlerimiz bu mücadeleyi futbolcuların ağzında maske olmak için vermiyor. Daha sonra öğrendik ki bu maskeler 9,95 kuruştan da satışa sunulmuş. Ne Türk Bayrağımızın ne de şehitlerimizin ticari bir meta olarak kullanılmasını kabul etmiyoruz. Biz bunu şehit ve gazi yakınlarına bir saygısızlık olarak görüyoruz. Burada iyi niyetle düşünülse de, şehit ve gazi yakınlarımızın burada ne kadar incinecekleri bilinmeliydi” dedi.

Tepkilerin ardından Konyaspor yönetiminin maske satışını durdurduğunu ifade eden Ege, “ Olayın ardından biz sosyal medya hesabımızdan duruma tepki gösteren bir açıklama yaptık. Daha sonra Konyaspor yönetiminden bazı arkadaşlar aradılar. Bunun bu şekilde algılanacağını düşünemediklerini belirttiler ve maskeleri satıştan kaldırdılar. Maskelerin satışının durdurulması bizi sevindirse de hala bu olaydan dolayı içimiz buruk ve üzüntülüyüz. Konuyla ilgili avukatımızla görüşeceğiz. Suç teşkil eden bir durum olursa harekete geçeceğiz” dedi.

ev-mg8cwqaqvdi7.jpg

 

156613628-460694715131409-1441988501655818308-n.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum