Konyaspor'un neden 5 kalecisi var? Sportif Direktör Adnan Erkan konuştu

Konyaspor'un neden 5 kalecisi var? Sportif Direktör Adnan Erkan konuştu

Konyaspor Sportif Direktörü Adnan Erkan, gündemle ilgili Konyaspor TV’ye açıklamalarda bulundu. Erkan, ligin ilk 3 haftasını değerlendirirken, kaleci ve stoper transferleriyle ilgili merak edilenleri cevapladı.

Erkan Gençlerbirliği, Beşiktaş ve Denizlispor maçlarıyla ilgili şöyle konuştu: “İsmail hocanın gelmesiyle pasa dayalı oyun anlayışımız kendini antrenmanlarda göstermeye başladı. Buna yatkın oyuncu grubumuz vardı. Topun bizde kaldığı önce Gençlerbirliği ardından Beşiktaş ve son olarak Y. Denizlispor maçında bu sistem kendini gösterdi. Bir arada oynamaya alışkın oyuncu topluluğu ile takım savunmasını çok iyi yaptık. Pas oyununu iyi oynadığımız için rakip daha çok koştu, mücadele etti. Biz ise diri kaldık. Her geçen maç moral ve motivasyonumuzun yükselmesi ve iyi futbol oynamamız ilk üç maç sonunda lige iyi bir başlangıç yapmamızı sağladı. Gençlerbirliği ve çok pozisyona girdiğimiz Denizlispor maçından da üç puanla ayrılmayı, bugün beklenilenin üzerinde bir başlangıç yapmayı elbette gönül arzu ederdi. Şu an gelinen noktada iki deplasmanda rakiplerimize karşı yenilmeden ve gol yemeden gelmişiz, içeride Beşiktaş’ı çok net bir oyun ve skor ile geçmişiz. Bunların huzuru ve morali ile milli araya girdik. Önümüzde iki haftalık bir milli ara var. Birçok oyuncumuzun milli takımda olması her ne kadar handikap gibi görünse de takımlarında güzel bir çalışma ve iyi bir motivasyonla bize geri döneceklerdir. Biz mevcut kadromuzla ve genç arkadaşlarımızla güzel bir çalışma ortamı sağlamak istiyoruz.

YENİ MALATYA KIRILMA MAÇI

Y. Malatyaspor müsabakası, bizim için üç haftanın ardından oynayacağımız belki de en önemli maçımız olacak. Üç haftalık mücadelemizi taçlandıracağımız hatta olumlu anlamda kırılma noktası diyebileceğimiz bir maç bu… Milli takımdaki arkadaşlarımızın da çalışmalara katılmasıyla Malatyaspor maçına favori olarak çıkacağımızı düşünüyorum. Geride kalan üç haftalık oyunumuza mücadelemize ve performansımıza bakarak bunu söylüyorum. Muhakkak ki futbol üç skorlu bir oyun ama bugünkü görüntü anlamında Malatyaspor maçının moral anlamında favorisi biziz. Ancak bu söylemleri sahaya yansıtıp istediğimiz sonucu oradaki performansımızla alacağımızın bilincindeyiz.”

KALECİ TRANSFERLERİ HAKKINDA KONUŞTU

Adnan Erkan kaleci transferleri konusunda da şunları söyledi: “Taraftarlarımız son haftalarda özellikle kaleciler konusunda bizlere ciddi eleştirilerde bulundu. Belki biz içinde bulunduğumuz maç atmosferinden sağlıklı bir bilgilendirme yapamadık. Bizlerden kaynaklanan bir eksiklik oldu. Transfer sezonunun başında Serkan’dan boşalan bölgeye iyi bir kaleci alternatifi olan Sehic ile doldurduğumuzu düşünüyorum. İsmail hocamızın gelmesiyle ona yöneltilen bir soru üzerine kendisi Serkan’ın tekrar takıma kazandırabileceğimizi söyledi. Yönetimimiz de her olayda olduğu gibi hocamızın arkasında durarak Serkan’a böyle bir şans tanıdık. Gelinen süreçte arada kırılmış bir fay hattı olduğu hissedildi. Bunun ilerleyen haftalarda önümüzde bir sıkıntı oluşturmaması için transfer döneminin bitimine dört beş gün kala kendisine takım bulması tebliğ edildi. Şu an Serkan için alınan karar; eğer bir takım bulsaydı gitmesi için kolaylık sağlanacaktı. Gidemediği taktirde de devre arasına kadar kulüp kendi vecibelerini yerine getirerek, Serkan’ın takımdan ayrı olarak antrenmanlarına devam etmesi ve devre arasında da takımdan ayrılması yönünde bir plan yapıldı.

Diğer yandan Ertuğrul’un ayrılmasıyla birlikte yine hocamızla konuşarak, onun çok inandığı ve güvendiği Erten’in takıma alınmasını istedi. Erten ile görüştük. Kendisi de çok fedakarlık yaptı. O gün için Serkan’ın da takımla birlikte antrenmana çıktığı dönemde Sehic, Serkan, Erten ve genç kalecimiz Ozan Can’la birlikte 4 kaleci ile çalışmaya başladık.

Kalecimiz Mücahit Atalay ise, sezona bizimle başladı. Ancak gelinen noktada, Mücahit benimle konuşarak takımdan ayrılmayı ve 1922 Konyaspor’da forma giymek istediğini belirtti.

Son olarak Serkan Kırıntılı konusunda gelişmeler neticesinde Sehic, Erten ve Ozan’dan oluşan kaleci grubumuzla çalışmalara devam ettik. Tabi o süreçte maliyeti yüksek olmayan bir kaleci arayışına girdik. Bunların hepsi aylar öncesinden planlanan şekilde gelişmiyor. Bazen işler günlük, saatlik değişebiliyor. Bizler de o değişkenliğe göre gardımızı almak, hamlelerimizi yapmak zorundayız. Dolayısıyla sürekli biz kaleci transferi yapıyor gibi bir algı oluştu. Serkan’ın, Mücahit’in durumunu tam izah edemedik. Elimizde Sehic, Erten ve Ozan Can kalınca tecrübesi olan, uygun maliyetli Eray aramıza katıldı.

Biz bu gelişmeleri taraftarlarımıza tam olarak aktaramadık ve haklı olarak eleştiriler gördüm bu konuyla alakalı. İyi niyetli yapıcı eleştiriler de vardı. Yaptığımız bu açıklamayla en azından arafta kalan kardeşlerimizin böylelikle bilgilendirmiş olduğumuzu düşünüyorum."

STOPER SIKINTIMIZ ORTADAN KALKTI

Ahmet Çalık ve mevcut stoperlerle ilgili düşüncelerini de açıklayan Adnan Erkan “Transfer dönemini öncelikle İsmail Hocamızdan önce ve sonra olarak planlama olduğunu söyleyeyim. Kulüp olarak bu sene ‘hocaların isteği doğrultusunda transferlerin yapılması ve Türkiye ligini bilen ve oynayan futbolcuları alınması’ şeklinde bir çalışmamız oldu. Bu düşünce Eduok, Musa ve diğer transferlerde kendini gösterdi. İsmail Hocamızın gelmesiyle verdiği raporda, sol kenar ve santrafor istediğini iletti. Bu haklı bir istekti. Bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Yönetimimiz ve hocamız konuştuktan sonra Kravets transferi gerçekleşti. Aynı zamanda sol kanat için çalışmalarımız oldu. Hatta biletine kadar anlaşma şartları oluşmuştu ki, bizi çok üzen Anicic sakatlığı oldu. Bu bizim bütün planlarımızı bozdu. Limit anlamında bizim bir oyuncu almamız lazımdı. Başkanımız, ‘Hocam, isterseniz sol öne isterseniz stopere ya da bütün limiti kapsayacak şekilde iki oyuncu alabilirsiniz’ dedi. Hocamız, her ne kadar Abdülkerim çok iyi başlamış olsa da Adil ve Uğur’a çok güveniyor olsa da oynayacağımız kırk maçı düşünerek, limiti sol stoper olarak kullanmak istedi. Bunun üzerine yabancı oyuncu üzerinde hemfikir olundu, onaylandı. O yabancı oyuncu ve Ahmet Çalık arasında kalındığında, Ahmet’in genç ve şartlarının uygun olması, özellikle önümüzdeki yıl yabancı kontenjanında oluşacak şartları göz önüne getirdik. Bu sebeple ibre Ahmet’e döndü. Bugün hocamız, yönetimimiz ve bizler Ahmet Çalık’ın aramızda olmasından çok memnunuz. Ümit ediyorum ki, taraftarlarımızda maçlarda gördüğünde Ahmet Çalık’ın aramızda olduğundan memnun olacak. Ahmet Çalık, bizim stoperdeki zenginliğimizi artırdı. O bölgede Abdülkerim’in Anicic sakatlığından sonra gösterdiği performans bizleri fazlasıyla sevindirdi ki onun duygusal yapısına başkanımızın küçük bir dokunuşu olmuştu. Başkanımız kendisine o dönemde ‘Sana 42 numaralı formayı veriyoruz. İnşallah bu takımda kaptanlığa kadar gideceksin” demişti. Bu tabi genç bir futbol için son derece önemli ve Abdülkerim de hem Beşiktaş hem de Denizlispor maçlarında iyi oynadı. Kısacası o bölgedeki dört iyi oyuncumuzun arasından ikisi hocamızın belirlediği zamanlarda form durumlarına göre forma giyecek. Şu an stoper sıkıntısı görmüyoruz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum