Konyaspor’un GS’ye İstanbul’da şansı tutmuyor

Konyaspor’un GS’ye İstanbul’da şansı tutmuyor

İttifak Holding Konyaspor, bu sezon Süper Lig'de ilk kez mağlup oldu.

Galatasaray maçına kadar çıktığı 8 karşılaşmada 3 galibiyet, 5 beraberlik alan yeşil-beyazlılar, Trabzonspor ile ligin namağlup 2 takımından biri konumundaydı.

Deplasmanda Galatasaray'a yenilen Anadolu Kartalı, bu sezon ki ilk mağlubiyetini yaşadı.

Ayrıca Galatasaray karşılaşmasından önce 4 lig maçını beraberlikle bitiren Konyaspor'un kazanamama serisi 5 müsabakaya çıktı.

Konyaspor'un Süper Lig'deki yenilmezlik serisi de İstanbul’da son buldu.

Yeşil-beyazlı ekip, ligde son kez yine geçen sezon 28 Nisan'da Galatasaray'a deplasmanda aynı skorla 1-0 mağlup olmuştu. Söz konusu bu maçın ardından 12 lig maçında da mağlup olmayan Anadolu Kartalı, yine bir İstanbul deplasmanından puansız ayrılarak namağlup unvanını yitirdi. Konyaspor, ligde 2 maç daha mağlup olmasaydı kulüp tarihinin ligdeki yenilmezlik rekorunu kırmış olacaktı

KONYASPOR İSTANBUL’DA MAÇ KAZANAMADI

Galatasaray, lig tarihinde Konyaspor ile İstanbul'da yaptığı hiçbir maçta mağlup olmadı.

Taraflar arasında İstanbul'da yapılan 21 lig maçından 17'sini sarı-kırmızılılar kazandı, 4 karşılaşma berabere bitti, yeşil-beyazlılar deplasmanda galip gelemedi.

İstanbul'da ev sahibi ekip 49, konuk takım ise 15 gol attı.

GALİBİYET HASRETİ 5 MAÇA ÇIKTI

Süper Lig'in 9. haftasında konuk olduğu Galatasaray’a 1-0 yenilen Konyaspor’da galibiyet hasreti 5 maça çıktı. Yeşil-Beyazlılar, bu sezon çıktığı son 5 karşılaşmada 4 beraberlik 1 mağlubiyet aldı.

En son ligde galibiyetini 11 Eylül 2021 tarihinde Konya’da oynanan Altay karşısında 3-1’lik skorla alan Konyaspor, sonraki oynadığı 5 maçta 3 puan çıkaramadı.

Yeşil-Beyazlılar, bu süreçte Giresunspor ile 0-0, Trabzonspor ve Kasımpaşa ile 2-2, Alanyaspor ile 1-1 berabere kalırken, Galatasaray'a 1-0 mağlup oldu. Konyaspor son 5 karşılaşmada 4 puan toplarken, 11 puan kaybetti.

Yeşil-beyazlılar bu süreçte rakip filelere 5 gol atarken, kalesinde 6 gole engel olamadı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum