Konyaspor'un fedaileri

Konyaspor'un fedaileri

Konyaspor’da Fenerbahçe karşısında alınan galibiyette en fazla konuşulan oyuncuların başında stoper ikilisi Abdülkerim Bardakçı ve Adil Demirbağ geliyor. İki genç oyuncu Kadıköy’de yeşil-beyazlı savunmasında adeta gözünü budaktan esirgemedi

Süper Lig’in 8. haftasında deplasmanda Fenerbahçe’yi 2-0 mağlup eden Konyaspor’da galibiyetten çok savunmadaki iki genç oyuncunun başarısı göze çarptı. Yeşil-beyazlı ekipte stoper mevkisinde yaşanan sakatlıklar nedeniyle forma Abdülkerim Bardakçı ve Adil Demirbağ’a kaldı. Genç ikili İstanbul deplasmanında gösterdikleri performansla Konya spor kamuoyunu ters köşe yaptı. Ligin en iyi futbol oynayan ve en iyi duran top kullanan Fenerbahçe karşısında Abdülkerim ve Adil’in şansının olmadığını düşünen bir çok kesim 90 dakika sonunda Konyaspor’un fedailerini ayakta alkışladı. Abdülkerim Bardakçı ve Adil Demirbağ oynadıkları futbol ile Fenerbahçe oyuncularına ceza sahası içeresinde top göstermedi.

Fenerbahçe maçını kazandıkları için mutlu olduklarını söyleyen Abdülkerim Bardakçı: “Memleketimin formasını terletmekten gurur duyuyorum. Bana güvenenleri mahçup etmemek için de her hafta daha çok çalışıyorum. Haftayı 3 puanla kapattık. Mutluyuz ama bu galibiyeti taçlandırmak için Kasımpaşa maçını mutlaka kazanmamız gerekiyor” dedi.

HAFTANIN 11’İNE GİRDİLER

Fenerbahçe maçının baş kahramanları arasında yer alan Abdülkerim Bardakçı ve Adil Demirbağ sofascore verilerine göre haftanın takımında yer aldı. Abdülkerim İstanbul deplasmanındaki oyunuyla 8.3 puan alırken Adil ise 7.7 puan aldı.

Konyaspor altyapısından yetişen Abdülkerim Bardakçı’nın Fenerbahçe maçında öne çıkan isimlerden birisi olması Konya spor kamuoyunu çok memnun etti. 26 yaşındaki başarılı stoper mücadelede 17 top kazanma, 51’de 45 pas isabeti 15’de 12 uzun pas isabeti, 8’de 5 üçüncü bölgeye pas ve 1 asist gibi istatistiklerle öne çıktı. Güçlü fiziği ile dikkat çeken, oynadıkça kendini daha da geliştiren Abdülkerim Bardakçı, Konyaspor’da sezonun dikkat çeken oyuncularından birisi olacağını gösterdi.

İLK MAÇINDA 45 DAKİKA SAHADA KALMIŞTI

Abdülkerim Bardakçı Konyaspor forması ile ilk Fenerbahçe maçına 2013 yılında çıkmış ancak 45 dakika sonra oyundan alınmıştı. Dönemin teknik direktörü Uğur Tütüneker genç oyuncu henüz 18 yaşındayken Abdülkerim’e zor bir görev yükledi. Genç stoper o maçta sol bek oynadı ve ne yazık ki isteneni verememişti. Karşılaşmanın 2. yarısında oyundan alınan Abdülkerim o maçın ardından forma şansı bulamadı ve başka takımlara kiralandı. Genç futbolcu pes etmedi ve Konyaspor A takımına geri dönerek formasını da kaptı. Son oynanan Fenerbahçe maçında da karşılaşmaya damga vurarak maçın adamı olma başarısını gösterdi.

FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.