Konyaspor'un eski başkanı Ahmet Şan'dan açıklama

Konyaspor'un eski başkanı Ahmet Şan'dan açıklama

Konyaspor’un eski başkanı Ahmet Şan Kanal 42’de yayınlanan Spor 42 programında Ekrem Coşkun’un yaptığı açıklamalara yazılı olarak cevap verdi Şan’ın açıklaması şu şekilde: 

Konyaspor’un eski başkanı Ahmet Şan Kanal 42’de yayınlanan Spor 42 programında Ekrem Coşkun’un yaptığı açıklamalara yazılı olarak cevap verdi Şan’ın açıklaması şu şekilde:

Programı izleyemedim. Bana gönderilenler ile ilgili açıklama ihtiyacı doğmuştur; Avrupa kupalarından 14 Milyon Euro kazandık. Bu rakamlardan deplasman ve yan giderler düşülecek. Futbolcu satışından 8 Milyon Euro kazandık. Aykut Hoca sonrası bizim için geçiş sezonu olan ve çok transfer yapıldı denilen (genç transferler ile sayı köpürtüldü) sezon başında 4 Milyon Euro transfere harcandı. Devre arasında da bir o kadar harcandı (Eto ve Jahovic). 2012 den sonra PTT 1. Ligde 20 Milyon Euronun üzerinde borç ve 30 FIFA dosyası ile devraldığımız kulübümüzün borç durumunu her sezon defalarca kamuoyu ile paylaştım. Bana kumpas kurulup operasyon yapıldığında (21 Ağustos 2017) hiç borcumuz kalmamıştı. Bajiçten gelecek 1.6 Milyon Euro kasamızda olacaktı. Kulübün başında devam etseydim o beğenilmeyen takım ile (Süper kupayı altı yeni oyuncu ile birlikte kazandık, Avrupa liginde kalemize attığımız gol ile 6 puan ile zor bir grupta elendik) geçiş dönemini başarı ile tamamlayabilirdik. Detaylı bir şekilde anlatabileceğim hatalar silsilesi takımı başarısız kıldı. Ben kazandım ben harcarım diye bir zihniyet zaten olamazdı. Kulüp müdürleri ve muhasebesine nasıl denk bütçe yaptığımız sorulabilir. Önceki sezonlarda futbolculara 500 bin Euro sözleşme sınırı koymuştuk ve bonservis sadece Bajiç, Skubiç,Amir ve Jahoviç, Douglas  gibi bir kaç oyuncuya ödedik. 2017 de paramız varken bir kısmını borçlara bir kısmını (4 Milyon E) transfere ödedik. Tarihi fırsat 2018 bizim yeni takviyelerle daha güçlü bir yönetim ile devam etmemizle kaçırıldı.

Suçsuz yere yargılanıp ilk celsede berat etmemden sonra hem kaldığımız yerden devam etmek hem şahsımın ve kulübün bu iftirayı bertaraf etmek ve iade-i itibar için şehrin yöneticileri ile görüşmem olumsuz sonuçlandı, engellendim. Gelinen nokta ortada. 240 Milyon borç başarı olarak kamuoyuna allayıp pullayıp anlatılırken, dayaktan korkan güzide basınımız tarafından kabul görürken, borçsuz bir kulüp başkanını adeta linç eden bir cemiyette fazla söze gerek yok herhalde. Tarih bir gün gerçekleri yazacaktır. 100. Yıl hedefimizi çok önceden belirlemiştik. Sorumluluk benden çıktı. Kararı verecek olan yine şehirin yöneticileridir. Konyamızda futbol kamuoyunun kabul edeceği, kucaklayacağı belediye ve siyasilerimizin destekleyeceği güçlü bir yönetim ile yine başarılı bir takım oluşturulabilir.

Yeter ki samimi ve dürüst olunsun. Halka açılan delegelik ! yine bizim ve bizden önceki B. Karapınar yönetiminin temizlediği delegelik yapısına döndü. Şeffaflık hikayesi, divan kurulu hikayesi lafta kalınca gerisini sormaya bile gerek kalmıyor. Konuşulacak bir çok konu var. Benim televizyona çıkıp konuşmam ancak bana atılan iftiralar ve hakkımdaki yalanları açıklamam için faydası olur, ancak gerçekleri anlatınca camianın daha çok karışacağını düşünerek bugüne kadar sustum, daha ne kadar sürer bilmiyorum. Susmayı şimdilik daha faydalı görüyorum. Ben programı izlemedim. Bana gönderilen bilgilerde 2009 da Hilmi Bey ile öyle bir konuşmam ve görev almam söz konusu değildir. Ekrem Bey'in söylediği tarih, kişiler ve olay ile hiçbir ilgim yoktur. 2007 de kulüpten ayrıldım, 2011 de Sayın Davutoğlu'nun makamında Bahattin Karapınar ile yapılan toplantı sonrasında yeniden bir yönetim oluşturmam hususunda anlaştık. Söz konusu M. Oğuz ile 2007 den sonra hiçbir münasebetim olmamıştır. Hülasa; PTT 1.Ligde 20 Milyon Euro borç, transfer yasağı, 30 FIFA dosyası,  eski stadyum, eski tesisler ve kulüp binası ile teslim aldığımız güzide kulübümüzü Elhamdülillah bugünkü şartlarına hep beraber getirdik. Yeni Stadyum, kulüp binası, Kayacık ve Tatlıcak tesisleri, pilot takım, altyapı, kurumsallaşma, kupalar, milli takımımızın unutulmaz maçlarına ev sahipliği, muazzam taraftar organizasyonlarımız, finansal yapı v.b. Takdir kamuoyumuzundur. Herşey Konyamız ve Ülkemiz için. Saygılarımla

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum