Konyaspor’un  en uğurlu hakemi  Fırat Aydınus 

Konyaspor’un  en uğurlu hakemi  Fırat Aydınus 

Konyaspor’un aldığı kupalarda final maçlarını yöneten Fırat Aydınus  yeşil-beyazlı ekibe uğurlu geliyor.

 

Aydınus Konyaspor’un tarihinde ilk kez aldığı Ziraat Türkiye Kupası final maçında düdük çalarken yine Konyaspor’un tarihinde ilk kez kazandığı Süper Kupa maçında da görev yaptı. Fırat Aydınus bu nedenle yeşil-beyazlı ekibe uğurlu gelen hakemlerin en başında geliyor. 

FIFA kokartlı deneyimli hakem, yeşil-beyazlı ekibin şu ana kadar 29 maçında düdük çaldı. Anadolu Kartalı, söz konusu bu maçlarda 14 galibiyet, 9 beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Hakem istatistiğinde galibiyet istatistiğinde Aydınus ilk sırada yer alıyor.
Konyaspor, 2017 yılında kazandığı 2 kupayı da Fırat Aydınus yönetiminde aldı. Yeşil-beyazlı ekip, Ziraat Türkiye Kupası finalinde 31 Mayıs’ta Eskişehir’de oynanan Medipol Başakşehir ile 6 Ağustos’ta Samsun’da oynanan Süper Kupa finalinde Beşiktaş’ı devirerek kupaya uzanmıştı. Bu tarihi mücadelelerin hakemi de Aydınus’tu. 46 yaşındaki hakem yeşil-beyazlı ekibin son olarak ilk yarıda sahasında 1-0 kaybettiği Beşiktaş karşılaşmasında düdük çaldı.

Konyaspor’un  şuana kadar en fazla maçını yöneten hakem ise Cüneyt Çakır. Çakır yeşil-beyazlı ekibin  38 maçını yönetti.  Cüneyt Çakır’ın ardından Konyaspor’un en fazla maçını yöneten hakem ise 33 karşılaşma ile Halis Özkahya oldu. Özkahya’yı 29 maç ile Fırat Aydınus ve 25 maçla Hüseyin Göçek takip ediyor 

SPOR SERVİSİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.