Konyaspor'un efsane şampiyonluk öyküsü

Konyaspor'un efsane şampiyonluk öyküsü

Konyaspor’un  efsane sezonu olarak hatırlanan Süper Lige çıktığı zaman yeşil-beyazlı kulubün  başkanı olan Mehmet Köseoğlu Konya Aktüel Youtube Kanalında  gazeteci Halid Şen’in sorularını yanıtladı.

Şampiyon olarak takımı Süper Lige taşıyan  Mehmet Köseoğlu  Mehmet Oktut başkanlığında Konyaspor’un şampiyon olmasını çok istediğini ve Oktut’un çok çaba sarfettiğini ancak kısmet olmadığını  ifade etti.  

Köseoğlu: “2001-2002 sezonunda deplasmanda oynanan  Adanaspor maçında kazansak şampiyonluğa çok yaklaşacaktık. Mehmet Oktut başkanımız ben de yönetimdeyim.  Maç başladı 1-0 geriye düştük. Daha sonra Adanaspor’un kalecisi şuanda Sergen Yalçın’ın yardımcısı olan Murat Yıldırım kırmızı kartla oyundan atıldı. Sonrasında biz beraberliği yakaladık. Biz kazanmayı beklerken o maçı 5-1 kaybettik.  Daha sonra yönetim olarak istifa ettik.  Takıma sahip çıkan olmayınca Hikmet Çay başkanlığında bir kayyum ekibi oluşturuldu.  Daha sonra Vali Ahmet Kayıhan şehrin ileri gelen kuruluşlarının başkanları ile Konyaspor’un kurtarılması adına bir toplantı yaptı.   Belediye Başkanvekili Mehmet Dolular da bu toplantıya katıldı. Toplantı sonucunda belediye destekli olarak bir yönetim oluşturulmasını ve başkanın da ben olacağımı iletti sayın valimiz. Ben de Konya şehrini kucaklayacak herkesimin desteğini alacak bir yönetim oluşturdum. Belediye Başkanımız Mustafa Özkafa da futbolu seven ve destekleyen bir başkandı. O dönemde bize çok büyük destekleni  oldu”. 

17 GÜNDE KURULAN TAKIMDAN KİMSE ŞAMPİYONLUK BEKLEMİYORDU 

“Vali beyin o toplantısından sonra ligin başlamasına 17 gün felan vardı yanlış hatırlamıyorsam. Diğer takımlar birinci kamp dönemini bitirdi ikinci kamp dönemine başladılar. Bizde 1 futbolcu dahi yoktu.  Hızlı bir şekilde başladık 3 günde teknik heyeti ve 15-17 futbolcuyu getirdik. Hüsnü Özkara hocamızla anlaştık. Şuanda Gençlerbirliği’nin teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu kaptanımızdı. Metin Mert kalecimizdi. Ligin başlamasına 17 gün kala kurulan bir takımdan kimse şampiyonluk beklemiyordu.  

adsiz587667657.jpg

Biz de ilk kurduğumuzda bu takıma şampiyon olur demedik.  Biz sadece şehrimizin takımını ayağa kaldırmak adına yola çıkmıştık ama şampiyonluk yaşadık.bu şampiyonlukta Hamza ve Metin Mert’in katkısı çok büyük. Mesela 34 maçın 34’ünde de Metin Mert kaledeydi. Hatta hafta içi İzmir’den ameliyat olup geldi pazar günü kaleye geçti. Futbolcularımızda böyle bir ruh vardı”. 

KAPI KAPI PARA DİLENDİK 

“Takımı teslim aldığımızda ayyakabacıya, çayçıya varana kadar borç. Kulübe resmi 1 kuruş girdi yapamazssın. Maliyeden bankalara bir yazı gönderilmiş. Yazı şu şekilde: Konyaspor adına açılmış ve açılacak tüm hesaplara haciz konulmasına”  anlayacağınız hiç bir resmi kanaldan paramız gelemiyor. O zamanın parası 750- 800 bin lira para. Vali bey Belediye Başkanımız Mustafa Özkafa ve ben esnaflarımızı saniyicilerimizi dolaşarak kapı kapı  para dilendik. 3 bin- 5bin. Vermeyip hakaret vari konuşanlar bile oldu. Para vereceğim diye bizi çağırıp  düşük bir miktar para verip bizi gönderenler oldu.  Ama yılmadık.  bahsettiğim bu  para ile, tamamen kapısına kilit vurulmuş bir kulüp ile şampiyon olduk ve  1 kuruş borcumuz kalmadı. 10 yıl 1. liglerde kalmışssın, çok değişik şeyler olmuş, kulüp binası  taşlanmış vay efendim maçlarda tavuklar salınmış, çok değişik şeyler olmuş.  17 günlük takımla  şampiyonluk  nacizane bize nasip oldu”.

1-(152)-(1).jpg

 KAYSERİSPOR MAÇINDA AĞLADIM

“Şampiyon olmadan önceki Kayserispor maçında ağladım.  Kayserispor ile şampiyonluk yarışımız var. Kayserispor’un cezası olduğu için maçı bir başka şehirde oynamamız gerekiyor. Niğde ve Aksaray söylentileri var. Biz de ozaman ki TFF Başkanı Haluk Ulusoy ile görüşerek maçın Ankara’da oynanmasını talep ettik.Karşılaşma Ankara’da oynandı. Konya şehir o maçta adeta Ankara’ya akın etti. Yanlış hatırlamıyorsam maçı 2-1 kazandık ve o karşılaşma bizim şampiyonluğumuzun neredeyse ilan edildiği maçtı. O maçta ağladım. Sonraki maçta Sakaryaspor ile berabere kalsak bile şampiyon oluyorduk. Öyle de oldu.Sakarya ile berabere kalarak şampiyonluğumuzu ilan ettik”  

kayyum-heyeti.jpg

**************************

İSTİFA EDEREK GÖREVİ BIRAKTIM 

Mehmet Köseoğlu  2002 temmuz ayında geldiği başkanlığı   2004 yılının  ekim ayında istifa ederek sonlandırdığını açıkladı.  

SÜPER LİG KONYASPOR’A LÜKS MÜ?  SÖZÜ  

Köseoğlu istifa sürecini  şu şekilde anlattı: “ 10 yıl birinci liglerde  Süper Lige çıkmak için uğramış ve 2003-2004 sezonunda Süper Ligde mücadele etmeye başlamıştık. Ancak bişey dikkatimi çekti. O dönemlerde taraftarımız stadyumu doldururken Süper  Lige çıkmak için takımına destek olurken  Süper Ligde oynadığımız süreçte stadyumu doldurmuyordu. Bir maç sonrası gazeteci arkadaşlara taraftarın bu durumundan serzenişte bulunarak “  1. Ligde 10-15 bin kişiye oynarken Süper Ligde neden 3 bin 5 bin kişiye oynuyoruz Süper Lig  bize lüks mü geliyor” dedim  sonrasında  bir televizyon kanalımız bazı siyasi kişilerin de desteğini arkasına alarak  “Başkan Köseoğlu Süper Lig Konya’ya lüks” dedi diye haber yaptı. Yani Bektaşi’nin hesabı  cümlenin başını sonunu keserek  “Camiye gitmek haram” lafı gibi oldu. 

1-(122).jpg

İŞLERİN ARKASINDA BELEDİYE BAŞKANI VAR 

Tabii bunun arkasında o dönemin  belediye başkanı var. İsmini vermek istemiyorum. Onların da bizim bu başarımızı  kıskanmaları  vardı. Ve kendi tanıdıklarını borcu bitmiş bir takımın başına getireyim de onlar da imajını yenilesin gibi bir düşüncesi vardı. Bu nedenle bizi göndermek istediler. Ben kendisine 2004 seçimleri yapıldıktan sonra hem genel sekreterliği hem Konyaspor’u bırakacağımı söyledim. O da  genel sekreterliği bırakabilirsin ama Konyaspor’da devam et  ben sana 2-3 tane isim vereyim bu isimleri yönetimine al ve devam edin dedi. Bana 3 tane isim verdi.  Verdiği 3 isimden birisi “saha içi reklamlarını ben alayım” dedi.  Tamam verelim dedik. Kendisi reklamcı bi arkadaştı. Hatta daha sonra bir partinin il başkanlığını yaptı. Neyse kendisi 200 bin lira teklif etti. Başka bir gazeteci arkadaş ise 550 bin lira teklifte bulundu. Bu arkadaşımız 200 bin liraya bana verin diyor. Konyaspor’un hakkı 1. sıradadır. 551 verirsen alırsın dedik. Tabii arkadaş reklamları bana vermediniz diye istifa etti. O arkadaşa reklamları vermediğimiz için de “mim”lendik  birde seyirci olayını aleyhime kullandılar. 

BAŞKAN BU YÖNETİM BİZİM YÖNETİMİZDİR DEMEDİ  

Ozamanlar biz belediyeye şunu dedik. Belediyeden bir lira yardım istemeyiz. Sadece “ Bu takım bizim takımımızdır. Bu yönetim bizim yönetimimizdir” desin . Belediye başkanı bunu söylemedi. Hatta yönetimden birkaç  arkadaşımız yanına gittiğinde “ Ben Mehmet Köseoğlu’nun arkasındayım onun yönetimi bizim yönetimimizdir diyemem” demiş “ Mehmet Köseoğlu yönetimden ayrılsın sizden biri başkan olsun ben sizi destekleyeyim” demiş.  Bizim arkadaşalramız da sağolsunlar  “ Başkan biz Mehmet Köseoğlu ile geldik. Mehmet Köseoğlu ile şampiyon olduk.  Gidersek de onunla gideriz kusura bakma” demişler. Yanıma geldiler  bunları söylediler. Hep birlikte istifa kararı aldık ayrıldık.   

 FERHAT TÜRKOĞLU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum