Konyaspor'un efsane gol kralı: Zafer Biryol

Konyaspor'un efsane gol kralı: Zafer Biryol

Konyaspor taraftarının gol diyince aklına gelen ilk isim olan ve yeşil-beyazlı forma ile gol krallığı yaşamış Zafer Biryol ile samimi bir söyleşi gerçekleştirdik. İşte ‘Kral’ın söyledikleri

ZAFER BİRYOL KİMDİR VE ŞUANDA NE YAPIYOR

Zafer Biryol, profesyonel olarak 14 sezon liglerde top oynamış, A Milli takım seviyesine kadar çıkmış, 2003-2004 sezonu Konyaspor formasıyla en çok gol atan oyuncu olmuş, Osmanlısporda antrenörlük ve Bandırmasporda Teknik direktörlük yapmış eski futbolcudur.

2017 yılından itibaren hiçbir şey yapmıyorum. 1 sene önce hapishaneden çıktım ve sadece maçları izliyorum. Ligleri takip ediyorum. Zamanımın çoğunu ailemle geçiriyorum. Her hafta düzenli olarak halı sahada maçlar, ara sıra Konya masterlar ile turnuvalara katılıyorum. BJK masterlar ile liglerde oynuyorum.

FUTBOLA BAŞLAMA HİKAYENİ ANLATIR MISIN ?

Futbola semtimin takımı olan İstanbul Tarabyasporda başladım. Tarabyasporun sadece genç takımı olduğu için 12 yaşında genç takım ile ilk maçlarıma çıktım. Zaten bütün mahalle arkadaşlarımla beraber hem idmanda hem de mahallede beraber futbol oynuyorduk. Hep beraber resmî maçlara çıkmaya başladık. Oradan da BJK PAF takımına transfer oldum. Beşiktaşta da profesyonel oldum.

KONYASPOR’A TRANSFERİN NASIL GERÇEKLEŞTİ ?

Göztepede mukavelem bitecekti. Pek çok kulüp benim ile ilgileniyordu sezon sonu anlaşmak için. Menajerim ön görüşmeleri yapmıştı. İmza aşamasına sezon bittikten sonra bakılacaktı. Sezon sonuna doğru, ablamın hastalığı son aşamaya gelmiş ve bende ablama ilik vermek durumunda kaldım ve bu yüzden iki maç oynayamadım. Bu durum basın tarafından duyurulunca, herkes öğrenmiş oldu. İnsanlar tarafından çok övgüler almama rağmen, sportif yönde bu olay geri tepti ve beni isteyen takımlar istemez oldu. Sadece Aykut Kocamanlı İstanbulspor ile görüştük ancak fiyatta anlaşamayınca olmadı. Daha sonra Diyarbakırspor ile anlaştık ancak daha hocaları belli olmayan Diyarbakırspor başkanına ben “İmzayı hoca ile anlaştıktan sonra atarız” şartını koştum. 2 -3 gün sonra hocaları beni istemediğini ve “o ilik verdi, daha top oynayamaz” dediğini ilettiler. Anlaşmamız iptal olmuştu.

Aradan biraz zaman geçince, Mehmet Bezirci beni telefonla aradı “beni çok beğendiğini, Konyasporda görmek istediğini söyledi”. Menajerimin numarasını verdim ve gün kararlaştırarak Konya’ya gittim. Çetin geçen pazarlıklar arasında yemek molasında “etli ekmek” yiyince, iş tatlıya bağlanıp, anlaştık:). Başkanımız Mehmet Köseoğlu’nun candan tavırları, Mehmet Bezircinin çok istediğini göstermesi, etkili oldu diyebilirim.

adsiz5757767652.jpg

KONYASPOR’DA YAŞADIĞI EN MUTLU VE EN ÜZÜCÜ OLAY NE YADA NELER OLDU ?

Konyasporda çok mutlu zaman geçirdim. Hatta hep mutluydum. Bir tane dahi üzüntülü hatıram yok diyebilirim. Tek üzüldüğüm an, transfer olduğum andır. Mutlu olduğum bir şehirden, ayrıldığım an, üzüldüğüm andır.

En mutlu anım da, her golü attıktan sonra, Mustafa abinin anonsu sonrası oluyordu. Herkesin o anonsa eşlik etmesi, insanları mutlu etme hissiyle beraber beni çoook mutlu ediyordu ve her golden sonra “ben buraya aitim” diyordum.

A MİLLİ TAKIMA DAVET EDİLDİĞİNDE KONYASPOR FORMAS I GİYİYORDUN BUNUNLA İLGİLİ NELER SÖYLERSİN

A milli takıma seçilmek benim açımdan çok büyük bir gururdu. Ancak Konyaspor formasıyla oraya gitmek, ilk 11’de oynama açısından sıkıntı oluşturuyordu. Gol kralı olarak gittiğim milli takım maçlarına hep sonradan girmek durumunda kaldım. Bazı maçlar oyuna dahi girmedim. Tabii o zamanlar Konyaspor daha lige yeni çıkmış bir takımdı. Milli takımda, şampiyon olmuş takımların ağırlıklarını görebiliyorsun. O zamanlar bu konuların üstünde çok durmadım ama, düşününce şimdiki Konyaspordan Milli takıma gitseydim, hakkımı yiyemezlerdi diye düşünüyorum.

KONYASPOR SENİN İÇİN NE İFADE EDİYOR. HAYATINDAKİ KONYASPOR’U NASIL TARİF EDER

Konyaspor benim için tek kelimeyle “mutluluk”dur. Hayatımda Konyasporun yeri; Konyaspor maçı olduğu zaman mutlaka izlerim. Eşimin “dışarı çıkalım” dediğinde, “Konyasporun maçı var” dediğim zaman, hiç uzatmadan olayı kapatması gibi bir durum var.

KONYASPOR’DA OYNADIĞIN ARKADAŞLARINDAN BİR 11 ÇIKARSA NASIL BİR KADOR ÇIKARIRSIN

3-5-2

Kaleci Özden

Stoperler: Tayfun (yazmam lazımdı stopere koydum) El saka

Libero: Ogün

Solda: Cem Karaca

Sağda: Yasin Çelik

Merkez orta saha: Sedat Yeşilkaya, Hayri

Ofansif orta saha: Altan

Forvet: Zafer-Cenk

KONYASPOR’DA ÇALIŞTIĞIN TEKNİK ADAMLAR HAKKINDA BİR KAÇ KELİME İLE NELER SÖYLERSİN ?

Hüsnü hocayla başlayacak olursak, bana çok güvenmesi, beni gol krallığına taşıyan en önemli faktörlerdendi. Onun güvenimi hep hissettim. Çok iyi anlaştığım bir hocaydı.

Ziya Doğan çok kısa süreliğine sadece devre arası kampında çalışma fırsatı buldum. Çok hırslı ve değişik bir hoca profili çizdi bende.

Daha sonra Tevfik Lav hoca geldi (Allah rahmet eylesin). Gerçekten çok naif bir insandı. Muhabbeti çok güzeldi. Hitap şekli çok güzeldi. Çok sevmiştim onu.

Sezonu Kemal Özdeş ile bitirdik. Daha ilk deneyimiydi. Son haftalarda hiçbir iddiası olmayan takımı ayakta tutmak için çok uğraşıyordu. Kendi kariyeri açısından çok önemliydi tabiiki. Benimde gol krallığına gitmemden dolayı, onun bu durumu ortak yönümüzdü.

Bir sonraki sezona beni Diyarbakırspor'a “o ilik verdi, daha top oynayamaz” diyen Sakıp Özberk ile başladık. Sakıp hoca,sanki Antepteki,Diyarbakırdaki enerjisini kaybetmiş olarak gelmişti. Takıma enerji veremiyordu ve kısa süre kaldı. Bana karşı olumsuz düşünceleri vardı. Benim futbolumu beğenmiyordu ama mecburen oynatıyordu. “Kötü oynasa da oynatmasam” modunda düşündürüyordu beni. Puan olarak kötü durumda değildik ama kötü oynuyorduk ve ayrılmak durumumda kaldı.

Saffet Susiç geldi. Çok sevdiğim başka bir hoca. Türk hocaların anlamsız disiplin kaygılarından uzak, sahada ve saha dışında pek çok özgürlük veren bir hoca. Kaliteli oluşu beni etkilemiştir.

Bir sonraki sezona Aykut Kocamanla başladık. Ersun Yanal ile birlikte en çok çalışmak istediğim hocaydı. Sezon başı kampında sakat olduğum için takımla çalışamamıştım ve sezon başladıktan hemen sonra transfer olduğum için, fazla çalışma imkanı bulamadım ama hem işini iyi bilen hem de iyi insan olabilen bir hoca.

a00b9d41.jpg

KONYASPOR’A TARİHİ BAŞARILAR YAŞATAN AYKUT KOCAMAN HAKKINDA NELER SÖYLERSİN

Konyaspor, Aykut hocayla başarılı iki sezon geçirdi. Aslında puan tablosundaki yerinin iyiliğinden çok, oluşturduğu sistem daha önemliydi ancak Aykut hoca gittikten sonra bu yapı korunamadı. Eldeki iyi oyuncular satıldıktan sonra, yerleri doldurulamadı. Zannedildi ki Avrupa kupalarına katılan kadro, Aykut hoca olmadan da başarılı olacak ama bu kadro sadece Aykut hocayla başarılı olabilecek kadroydu. Yöneticilerin bu ayrımı iyi yapması lazımdı ama yapamadılar. Geçiş dönemini iyi okuyamadılar.

Aynı şekilde Aykut hocanın tekrar dönmesindeki zaman diliminde de, her şeyi Aykut hocaya bırakarak, yanlış bir politika sergilediler.

Bütün bu sebeplerden dolayı, istikrarsız bir görüntü çizmeye başladı Konyaspor. Halbuki tam da eskilerin, Gençlerbirliği, Gaziantep”i olmaya başlamıştı.

KONYASPOR’UN YENİ STADYUMU VE TARAFTARI HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİN NELERDİR ?

Benim zamanımda tribünler genelde dolu olurdu. Atatürk stadyumununda veledrom olmasından dolayı, şu anki stadyumun atmosferi oluşmuyordu. Şimdiki stadyum görüntüsü ve yapısı itibariyle çok daha güzel ama Atatürk stadındaki Veledrom sayesinde, televizyonda her gören “burası Konya” derdi. Veledromun böyle bir tanıtımı vardı.

Konyaspor taraftarı, Konyaspor maçlarından çok, A Milli takım maçlarında yüksek performans gösterdi. Stadyumlarını doldurma oranlarında ligin üstlerinde yer almaları, görevlerini yerine getiriyor anlamı taşır. Koreografilerde de güzel işler yaptılar. Aykut Kocaman’a sahip çıkmaları bence övgüye layık bir davranıştı. Ayrıca ülke geneline göre kulübün geleceğe daha sağlam adımlarla gitmesini istemesi de taraftarlar adına övgü ile bahsetmesi gereken bir konu.

KONYA’DA YAŞARKEN EN ÇOK HANGİ KONYA YEMEKLERİNİ SEVERDİN VE ŞUANDA HANGİLERİNİ ÖZLÜYORSUN ?

Konya’da iken en çok bamya çorbasını severdim.

Şu an Havzan’da Fevzi kardeşim ile beraber etli ekmek yemeği özledim diyebilirim.

SON OLARAK KONYA HALKINA VE KONYASPOR TARAFTARINA SÖYLEMEK İSTEDİĞİN CÜMLELERİ ALABİLİRMİYİZ .

Konya’da sevildiğimi biliyorum ve her Konya’ya gittiğimde veya sosyal medyada bunu hissediyorum. Konyalılara çok teşekkür ediyorum. Onlarda benim kalbimdeler.

EFE ŞAR

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum