Konyaspor’un  bir yılı böyle geçti

Konyaspor’un bir yılı böyle geçti

Konyaspor futbolda 2023 yılını 18 puanla 16.sırada kapatırken, bu sürede Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 39 karşılaşmada 10 galibiyet, 15 mağlubiyet ve 14 beraberlik aldı.

Tümosan Konyaspor 2023 yılını beklediği gibi geçiremedi. Yeşil-beyazlı ekip bu yılda birçok krizle baş etmek zorunda kaldı.

Yeşil-beyazlılar bir sene içinde, 2 hükmen maç hariç (Hatayspor, Gaziantep FK), 39 resmi maç oynadı. Bu mücadelelerde Konyaspor 10 galibiyet alırken, 15 kez de mağlup oldu. 14 karşılaşma ise berabere sona erdi.

2023-2024 sezonunda Trendyol Süper Lig’in 18. haftasında evinde Kayserispor’u 2-0 mağlup eden Konyaspor, yılı 16.sırada tamamladı. Bu sezon 18 puan toplayan Anadolu Kartalı, 18 gol atıp 22 gol yedi.

İKİ KEZ OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL KARARI ALINDI BAŞKAN DEĞİŞTİ

2023 yılında Konyaspor 2 kez seçim süreci yaşadı. 1 Ağustos’ta yapılan olağanüstü seçimli genel kurulda dönemin mevcut başkanı Fatih Özgökçen’in tek liste ile girdiği seçimde Konyaspor’da tekrar başkan seçildi. Bu süreçten 3 ay sonra 20 Kasım’da tekrar genel kurul kararı alan Konyaspor’da mevcut başkan Fatih Özgökçen aday olmayacağını açıkladı. Daha sonra ilk genel kurul toplantısında çoğunluk ve resmi bir aday çıkmaması üzerine toplantı bir sonraki haftaya ertelendi. Bu gelişmelerden sonra mevcut yönetimden futbol şubeden sorumlu yönetici Ömer Korkmaz, adaylığını açıkladı ve tek liste ile girdiği seçimde yeşil-beyazlı kulübün 23.başkanı oldu.

İLHAN PALUT KRİZİ YAŞANDI

Tümosan Konyaspor, 2023 yılında 3 teknik direktör ile çalıştı. Konyaspor tarihinin en iyi dönemlerinden birini yaşatan İlhan Palut ile 2023 yılına giren yeşil-beyazlılar, başarılı teknik adamla 16 Ocak’ta yollarını ayırdı. Bu ayrılık Türk spor kamuoyunda büyük ses getirdi. Daha sonra Aleksandar Stanojevic ile anlaşan Anadolu Kartalı, 22 Ekim’de Sırp çalıştırıcı ile yollarını karşılıklı anlaşma ile ayırdı. Stanojevic’in yerine takım ligin 10.haftasından itibaren, 51 yaşındaki Hakan Keleş’e teslim edildi.

TÜRKİYE KUPASI’NDA SON 16’DA VEDA ETTİ

Konyaspor, 2022-2023 sezonunda Türkiye Kupası’na 5.turdan dahil olurken, bu turda Bodrum FK’yı uzatmalarda 3-2 mağlup ederek son 16 turuna yükseldi. Bu turda Süper Lig ekiplerinden Gaziantep FK ile 19 Ocak’ta karşılaşan yeşil-beyazlılar normal süresi 0-0, uzatma bölümü 1-1 biten müsabakada rakibine penaltılarda 7-6 yenildi ve turnuvaya veda etti.

YAPILAN TRANSFERLER TARAFTARI MEMNUN ETMEDİ

2023-2024 sezonuna önce Stanojevic ile başlayan daha sonra Hakan Keleş ile yola devam eden Konyaspor, yaz transfer döneminde de hareketli günler yaşadı. Yeşil-beyazlılar kadrosuna toplam 8 futbolcu dahil etti. Yeşil-beyazlılar 9 futbolcu ile de yollarını ayırdı. Anadolu Kartalı’nda Gökhan Töre, Nelson Oliveira, Steven Nzonzi, Paul Bernardoni, Yunus Mallı, Emrehan Gedikli, Alexandru Cicaldau ve Moreno kadroya katıldı. Bu transferler yeşil-beyazlı ekibe beklenen katkıyı veremedi

SPOR SERVİSİ

Kaynak:Ferhat Türkoğlu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum