Konyaspor'un bankamatik memurları: Serkan ve Hurtado

Konyaspor'un bankamatik memurları: Serkan ve Hurtado

Konyaspor’da kaleci Serkan Kırıntılı hiçbir takımla anlaşamadı. Kırıntılı tekrar kadro dışı bırakılarak alt yapıya gönderildi. Tecrübeli kaleci sezon sonuna kadar parasını alacak. Serkan gibi yolların ayrılması planlanan Hurtado da takımda kaldı

Süper Ligde yaz transfer dönemi sona erdi. İttifak Holding Konyaspor bu süreçte 3 tane kaleci, 2 santrfor, 3 orta saha, 2 de stoper transferi gerçekleştirdi. Yeşil-beyazlı ekip kaleye İbrahim Sehiç, Ertan Ersu ve Eray Birniçan’ı transfer etti. Orta sahaya ise Samuel Eduok, Musa Çağıran’ı alan Konyaspor Fenerbahçe’den Oğuz Kağan Güçtekin’i kiraladı. Anadolu Kartalı stoper mevkisine ise Adil Demirbağ ve Ahmet Çalık takviyesini yaptı.

 

HARCAMA LİMİTİ SIKINTISI

Santrfor mevkisi için yoğun bir transfer mesaisi yapan Konyaspor yönetimi birçok isimle temasa geçmesine rağmen harcama limiti ve maddi imkânlar nedeniyle bu transferleri gerçekleştiremedi. Yeşil-beyazlı ekip golcü olarak 1.Ligde mücadele eden Sokol Cikalleshi ve Kayserispor’dan ayrılan Artem Kravets ile anlaştı.

SERKAN VE HURTADO SEZON SONUNA KADAR TAKIMDA

Konyaspor’un yollarını ayırmak istediği iki isim takımda kaldı. Kaleci Serkan ve müzmin sakat Paolo Hurtado sezon sonuna kadar takımda olacak. İki isime de lisans çıkartan yeşil-beyazlı ekip bu oyuncuların yıllık ücretlerini ödeyecek. Serkan Kırıntılı için bonservis bekleyen Konyaspor yönetimi Hurtado için ise karşılıklı fesih yapmak istiyordu. Ancak yönetimin bu hamleleri karşılık bulmadı.

5e639ace66a97c75b3bed84b.jpg

DUYGUSAL AYRILIKLAR YAŞANDI

İttifak Holding Konyaspor’da yeni sezon öncesinde duygusal ayrılıklar yaşandı. Yeşil-beyazlı ekipte dibi ve zirveyi gören Ali Turan ve Selim Ay takımdan ayrıldı. Konyaspor’un kaptanlığını yapan iki isimden Ali Turan futbolu bırakırken Selim Ay ise Çaykur Rizespor’a transfer oldu. Taraftarı üzen diğer bir ayrılık Jens Jonsson’un ayrılması oldu. Tecrübeli orta saha oyuncusu biten sözleşmesini yenilemedi ve İspanya’ya transfer oldu. Jonsson ile birlikte Ferhat Öztorun da takımdan ayrılan isim oldu. Ferhat’ın vedası da taraftarları üzdü. Bu oyuncularla birlikte Bajic, Ertuğrul Taşkıran Mücahit Atalay, Thuram, Mücahit Can Akçay Vedat Bora ve Ali Yaşar takımdan ayrılan isimler oldu. Savaş Polat 1922 Konyaspor’a Kaan Özdemir ise Kahramanmaraşspor’a kiralandı.

GEÇEN SEZON SOL BEK BU SEZON KALECİ

Konyaspor yaz transfer sezonunda 3 kaleci transfer etti. 2 sezondur kadrosunda bulunan Mücahit Atalay ile önce sözleşme yenileyen yeşil-beyazlı ekip bu oyuncuyu 1922 Konyaspor’a bedelsiz olarak verdi. Mücahit’in gitmesiyle birlikte Konyaspor’da 5 kaleci kaldı. Yeşil-beyazlı ekibin TFF’ye gönderdiği resmi kadro listesinde 5 kalecinin ismi yer alıyor. Yolların ayrılması planlanan Serkan Kırıntılı’ya talip çıkmadı ve Serkan takımda kaldı. Serkan ile birlikte kadroda olan genç Ozan Can Oruç’un yanına 3 yeni transfer daha eklendi. Konyaspor Erzurumspor’dan İbrahim Şehiç, Fenerbahçe’den Erten Aksu ve son olarak bonservisi elinde olan Eray Birniçan’ı takıma dahil etti.

Konyaspor’da sol bek mevkisinin ardından şimdi de kaleci bolluğu yaşanıyor. Geçtiğimiz sezon Aykut Kocaman döneminde sağ bekte Skubic’in alternatifi bulunmazken sol bekte Sitya, Alper, Ferhat ve Zuta gibi isimler yer alıyordu.

FERHAT TÜRKOĞLU

396017.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum