Konyaspor’un 2. kupa hayali

Konyaspor’un 2. kupa hayali

Gaziantep Futbol Kulübü’nü yenerek adını çeyrek finale yazdıran Konyaspor’da taraftarlar 2. kez Türkiye Kupası şampiyonluğu için heyecanlandı. Yeşil-beyaz sevdalısı taraftarlar kalan maçlarda Anadolu Kartalı’nın final oynayacağından umutlu

İttifak Holding Konyaspor Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Gaziantep FK’yı 2-1yenerek adını çeyrek finale yazdırdı. Yeşil-beyazlı takımın bu galibiyeti taraftarları Türkiye Kupası için tekrar heyecanlandırdı. 2016-2017 sezonunda kazanılan Türkiye Kupası’nın ardından 2. kez kupa şampiyonu olmak için umutlandı. Yeşil-beyaz sevdalısı taraftarlar kalan maçlarda Anadolu Kartalı’nın final oynayacağından umutlu.

RAKİP BUGÜN BELLİ OLACAK

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek ve Yarı Final kura çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda bugün saat 14.30'da yapılacak.

Tek maç eliminasyon usulüne ve seri başı sistemine göre oynanacak Çeyrek Final turunda müsabakalar kurada küçük numarayı çeken takımların sahasında oynanacak. Çeyrek Final eşleşmelerinin ardından Yarı Final eşleşmeleri de kura ile belirlenecek. Son 16 Turu’ndan itibaren VAR Sistemi'nin kullanıldığı Ziraat Türkiye Kupası'nda Çeyrek Final karşılaşmaları 9-10 ve 11 Şubat 2021, Yarı Final müsabakaları da 16-17 veya 18 Mart 2021 tarihlerinde yapılacak.

2 MAÇ SONRASI FİNAL

Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, kupada finale kadar gitmek istediklerini söyledi. Kartal: “Baktığınızda geçen sezondan gelen ve bu sezonda da devam eden PANDEMİ sürecinden dolayı birçok eksiğimiz vardı. Diğer takımlarında öyle. Bu eksiklerimizin yavaş yavaş aramıza dönmesiyle birlikte yeniden bir toparlanma sürecine girdik. Bu dönemde alt yapımızdan ve pilot takımımızdan genç oyuncuları kadromuza dahil ettik ve onları tecrübeli isimlerle harmanlayarak süre vermeye başladık. Bugünde Ali Karakaya ve İsmail Güven ilk 11’de oyuna başladı. Bu maça kazanmak için çıktık. Çok iyi de başladık. Bunun karşılığını da 2-0’lık skorla soyunma odasına giderek aldık. Girdiğimiz fırsatlar var. Bunları değerlendirmiş olsak daha farklı bir skor ortaya çıkardı. İkinci yarıda da mücadelemizi sürdürdük. Son dakikalarda gelen gole rağmen 2-1 kazandık ve Ziraat Türkiye Kupası’nda çeyrek finale yükseldik. Mücadelelerinden dolayı tüm oyuncularımı kutluyorum. Sonuna kadar hak ettiğimiz bir sonuçtu. Mutluyuz. Kupada amacımız kadromuzun da geriye dönmesiyle birlikte en sona gitmek. Zaten iki maç sonrası final. Bizde bunu başarmak istiyoruz” diye konuştu.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.